Sfarsitul lumii – numai baieti

de Oana Dorobanțu


Patrafir, de Alex Baciu (primită pe TRIMITE CHESTII)

Prietena mea e gravidă. Mai are deja patru copii, dar e gravidă din nou. Îşi doreşte o fetiţă. Are patru băieţi drăguţi, puternici şi deştepţi. Eu una nu înţeleg de ce mai vrea ÎNCĂ un copil. Eu am unul singur şi mi-e de-ajuns. Băiat, evident. Pe vremea când am născut eu, încă era o mare mândrie să faci băieţi. Mai ales pentru taţi. Nu ştiu de ce şi când s-au schimbat vremurile.

Mai exact, nu ştiu când au început să dispară fetiţele. Cred că de prin 2012 încoace au început să se nască numai băieţi. O, la început a fost mare bucurie. Mai ales taţii se bucurau. Dădeau de băut şi se felicitau cu prietenii: “Bărbaţii adevăraţi fac băieţi”, spuneau ei.

Până când am observat ceva ciudat când l-am dat pe fiu-meu la grădiniţă. La grădiniţa din cartier nu aveau clase mixte. Aveau doar clase de băieţi. Mi s-a părut puţin ciudat, dar până la urmă nu era ceva atât de grav. Şi în Anglia din câte ştiu sunt şcoli de fete şi şcoli de băieţi. Cel puţin până la o vârstă. Aşa că într-un fel m-am bucurat, că mă gândeam că ştiu educatoarele ce să facă cu ei, doar se ştie că băieţii sunt mai activi, mai războinici, mai neastâmpăraţi.

Dar a trecut grădiniţa, acum ar trebui să-l dau la şcoală. La şcoală, aceeaşi treabă. Clase de băieţi. Mi s-a părut deja ciudat. Mi-am adus aminte că eu în clasa I aveam un “iubit”. De la grădiniţă. Am fost repartizaţi în aceeaşi clasă şi a fost cea mai tare chestie care mi s-a întâmplat în prima zi de şcoală, să descopăr că eram cu el în clasă. Aşa că mi-am zis că mai bine caut o şcoală cu clase mixte – băieţi cu fete. M-am apucat să caut pe internet. Şcoală generală cu clase mixte băieţi/fete – Bucureşti. Şi n-am găsit nimic! Atunci m-am panicat puţin. Am întrebat prietenii cu copii. Toţi aveau băieţi, dar mi-am zis că era o coincidenţă.

Şi toţi mi-au zis acelaşi lucru. Că pe ce lume trăiesc? Că n-au mai văzut o fetiţă de o grămadă de vreme. Că toata lumea are băieţi. Eu nu ştiam? N-am văzut la televizor? Nu, nu văzusem. Nu mă uit la televizor. Şi totuşi, e cam ciudat. Cum de n-am aflat din alte surse? De pe Facebook? Din newsletterurile pe care le primeam pe mail. Din discuţiile cu oamenii din jurul meu. De fapt… mie nu mi-au plăcut niciodată discuţiile despre copii.
Am început să caut frenetic pe internet. Şi am găsit. De vreo 5 ani începuse nebunia. Practic, ultima fetiţă se născuse pe 31 decembrie 2012. De atunci, toate mamele năşteau băieţi. Toate, dar absolut toate. Pe toate continentele. La început nu-şi dăduse nimeni seama, până când statisticienii au început să trimită semnale de alarmă.
Incredibil! Toate femeile, absolut toate, năşteau băieţi. Iar băieţii care se năşteau în zilele astea erau mai puternici, scăzuse rata mortalităţii infantile până aproape de zero, cele câteva cazuri de deces fiind cauzate exclusiv de accidente. Nu erau doar mai puternici, erau şi mai deştepţi. Nu se mai îmbolnăveau, practic bolile copilăriei (rujeola, rubeola, oreionul, chiar şi răcelile obişnuite) fuseseră eradicate. Medicii pediatri făceau vizite la domiciliu doar ca să măsoare nişte parametri (înălţime, greutate, circumferinţa craniului şi a toracelui etc.). Copiii ăştia noi aproape creşteau singuri. N-aveau nevoie decât de mâncare. Cu restul se descurcau ei!

Şi eu care crezusem tot timpul că fiu-meu e mai deştept şi mai creativ decât ceilalţi! Pentru că făcea la 6 ani lucruri pe care eu nu ştiu dacă aş fi ştiut să le fac la 13. Rezolva probleme complicate de logică, de matematică. Desena, proiecta figuri geometrice complexe pe care abia reuşeam să le înțeleg. Se pare că multe mame se confruntau cu astfel de copii prea deştepţi. Şi toţi erau băieţi. Cine ştie, mi-am zis eu. Evoluţia speciei. Era normal ca progeniturile noastre să fie mai deştepte ca noi. Şi am citit mai departe. Chiar nu înţeleg cum de mă ocolise complet subiectul. Toată lumea era îngrijorată de situaţia mondială.

Se schimbase legislaţia pentru naşteri. Femeile erau acum încurajate să facă fete. Dacă năşteai o fată, în România primeai indemnizaţia maximă de creştere a copilului până când împlinea fetiţa 18 ani. În Germania îţi oferea statul casă, masă şi educaţie gratuită pentru fetiţă şi pentru toată familia. În Statele Unite, în afară de casă, masă, educaţie şi o indemnizaţie mai mult decât generoasă, mama fetiţei era declarată erou naţional, iar fetiţa intra într-un program special de îngrijire proiectat de cei mai deştepţi specialişti în educaţie din lume. În ţările arabe, dacă una din nevestele unui bărbat dădea naştere unei fetiţe, tatăl primea imediat titlul de ministru de stat şi întreaga lui familie devenea parte din familia șeicului. În unele ţări din America de Sud, se dăduseră legi de sanctificare a mamei care ar fi dat naştere unei fetiţe. Fantastic!!

Am dat drumul la televizor. Nu aveam cablu, căci nu mă uitam la televizor. Am scos o improvizaţie de antenă afară şi am început să prind ceva. Postul naţional. Era un concurs. Un fel de reality-show concurs pentru femei gravide. Te înscriai în concurs când rămâneai gravidă şi rămâneai până la prima ecografie în care se identifica sexul copilului. Dacă era băiat, erai eliminată din concurs. Organizatorii le dădeau concurentelor totul – casă, masă, bani, doar ca să prindă “în direct” prima femeie care ar fi născut o fetiţă! Oribil. Am stat totuşi să mă uit puţin. Apăruseră tot felul de teorii. Erau femei care nu mâncau sare deloc. Alta mânca doar lapte de capră. Una se ruga 24 de ore pe zi, împreună cu toată familia, preotul satului şi celelalte femei din satul ei de la munte. Una rămăsese gravidă după un “maraton” în care se culcase cu aproape 70 de bărbaţi în 24 de ore. Alta avea 6 gemeni, după ce fusese inseminată artificial.

Am mai citit şi alte tâmpenii. Apăruseră noi religii. Exista acum o latură a Bisericii Catolice care o venera exclusiv pe Fecioara Maria, cerându-i să nască o fată. Nebunie curată. În Japonia se alocase jumătate din bugetul de cercetare al ţării pentru descoperirea unei “sperme artificiale” pentru procrearea de fete.
În Olanda erau deja vreo trei clinici private specializate în operaţii de schimbare de sex. Acum le puneau bărbaţilor care se supuneau operaţiilor şi uter şi ovare, cică funcţionale. Niciunul din cei care îşi schimbase sexul nu făcuse însă copii. Încă. Era doar o chestiune de timp, pretindeau clinicile.
WTF??

Am închis calculatorul şi televizorul şi l-am chemat pe fiu-meu. Îi zic:
- Mami, cred că a venit vremea să avem o discuţie. Tu te-ai gândit vreodată cum o să fie când o să te îndrăgosteşti?
- Să mă îndrăgostesc? Glumeşti! E ceva atât de învechit, atât de secolul XX! Nu, mami, eu n-o să mă îndrăgostesc niciodată!
- Ei, poate că o să-ţi schimbi totuşi părerea peste ceva vreme. La vârsta ta, aşa credeam şi eu. Şi uite, la un moment dat s-au schimbat lucrurile, m-am îndrăgostit de tati, ne-am căsătorit şi te-am făcut pe tine.
- Mama, eu am lucruri mai importante de făcut pe lumea asta. Nu ştiu dacă ţi-ai dat seama, dar noi suntem ULTIMII OAMENI de pe pământ. Metoda asta veche de a perpetua specia, prin naşterea de copii, o să dispară în curând. Noi ar trebui să inventăm nemurirea, ăsta e rolul nostru! Dacă nu reuşim, o să murim cu toţii. Ca dinozaurii. Aşa au murit şi dinozaurii, pentru că n-au reuşit să inventeze nemurirea. Şi acum lasă-mă-n pace, că oricum nu înţelegi nimic!
Shit, acum chiar m-am panicat. Fiu-meu are doar 6 ani. De unde ştie el ce e aia nemurire? De unde ştie cum se perpetuează specia? De unde, de unde, de unde? M-am dus în camera lui. Se juca la calculator, cu căştile pe urechi, cu ochelarii 3D la ochi. Nici nu m-a băgat în seamă.

Mă apuc să-i cotrobăi prin lucruri. Şi atunci găsesc… Caietul lui de “însemnări”. Pe prima pagină scria: 2050: Game ends. Options: 1. Men become immortal. 2. Men discover the WOMAN. 3. Men become extinct. Target: Option 1.

Share on Facebook

Tags: , , , ,
Posted in DE CITIT, FOLCLOR | 2 Comments »

March 12, 2013

2 Responses to Sfarsitul lumii – numai baieti

  1. Heimdal on March 13, 2013 at 19:27

    Felicitari pentru articol!E absolut genial si aproape trist de adevarat!(partea de gaming)

    • admin on March 14, 2013 at 01:23

      Multumim mult!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*