Almost my memories

A rasarit de curand un blog care se autointituleaza “the archive stream of the new romanian anonymous photography” si are deja o colectie bogata de personaje si ipostaze made in Ro, fotografii de amator, care acopera o perioada de aproape 60 de ani.

Instantanee, poze de vacanta, de familie, de grup… prima senzatie e ca rasfoiesti un album de fotografii de prin sertarele alor tai, de pe vremea cand aveau plete si evazati si faceau drumetii la munte cu prietenii, sau de pe vremea cand bunica era mireasa. Senzatia de familiaritate e insotita de una mai bizara, de patrundere in intimitate, a ta, a personajelor din imagini, a unor straini atat de binecunoscuti. Limita unde amintirile altora se confunda cu ale tale.

Daca faci un pas mai departe, descoperi o intreaga lume intr-o simpla imagine, o conventie particulara  construita pe o suma de informatii personale care ti se reveleaza. Ai privilegiul unui voyeur, martor nevazut al unui moment intim.

Privita pe ansamblu, aceasta arhiva poate sa constituie un studiu antropologic in permanenta definire. Se hraneste de oriunde, din fotografii gasite, din albume, din contributii. De altfel, acest demers teoretic are nevoie de cat mai multe surse si de participare. E o invitatie de a recupera si a explora trecutul, de cele mai multe ori un trecut care apartine parintilor si bunicilor.

Asteptam cu interes  sa ne mai pierdem prin almostmemories peste cateva luni si speram sa nu ne regasim totusi prin vreun instantaneu de la vreun bairam nouazecist, de pe vremea cand ai fi facut misto de prietenul care ti-ar fi spus ca ba, o sa te pun pe internet.

 

Contributii se primesc la adresa almostmemories@gmail.com

Pe FB http://www.facebook.com/Almostmemories

Imaginile sunt preluate de pe http://almostmemories.tumblr.com/

Share on Facebook

Tags: , , , , , ,
Posted in FOLCLOR, VIZUAL | No Comments »

June 18, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*