Lucrări din licitația de artă contemporană GrowArt #1


Sâmbătă, 10 martie 2012 de la ora 19.00 va avea loc la centrul cultural Independent84 (Splaiul Independenței nr. 84, sector 5, București) vernisajul expoziției de artă Masters Preview. Expoziția reunește lucrările a 28 de artiști contemporani al căror renume nu are nevoie de prea multe prezentări. Cea de-a doua selecție din cadrul celor 97 de loturi ce formează inventarul lictiației GrowArt #1 se distinge prin reprezentativitate și impact asupra culturii contemporane românești. Lucrările vor fi disponibile spre vânzare în cadrul licitației ce urmează să aibă loc pe 20 martie 2012 la Hotel Ramada Majestic din București

Expoziția durează până pe 15 martie și va fi deschisă publicului în fiecare zi în intervalul orar 17.00 – 21.00. Cele 31 de lucrări expuse la First PREVIEW sunt semnate de: Gabriela Aniței, Emil Aniței, Marcel Bunea, Carmen Crețu, Elena Dumitrescu, Marin Gherasim, Eusebiu Josan, Ion Lazăr, Marian Maria – Magath, Marilena Măntescu, Florin Mocanu, Doina Moisescu, George Moscal, Vasile Mureșan – Murivale, Ciprian Paleologu, Christian Paraschiv, Horea Paștina, Ștefan Pelmuș, Paula Ribariu, Eugen Raportoru, Mircea Roman, Mihai Sârbulescu, Elena Scutaru, Marcel Scutaru, Vasile Tolan, Bogdan Vlăduță, Florentina Voichi, Marian Zidaru.

Ne mândrim să numărăm în portofoliul GrowArt#1 o serie de artiști consacrați, pe deplin confirmați, a căror operă a parcurs uneori chiar și jumătate de secol. În cazul acestor artiști, de cele mai multe ori prețurile lucrărilor pleacă de la valori reduse, mulțumită înțelegerii și dorinței maeștrilor de a ne susține, tocmai pentru ca inițiativa noastră să aibă toate șansele de reușită.

O atenție specială merită acordată însăși viziunii acestui proiect, scopului său, și anume creșterea capacității artiștilor români contemporani de a-și valorifica opera după cum și reinvestirea banilor rezultați din vânzarea de lucrărilor de artă în activități și proiecte culturale. Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane a inițiat și dezvoltă GrowArt ca pe o ”afacere” cu impact social, o sursă permanentă de finanțare pentru proiectele culturale ale asociației după cum și pentru a ajuta artiștii să se promoveze și să dezvolte noi proiecte artistice.”

Nona Șerbănescu – director executiv Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane

„Selecția pe care am operat-o în constituirea fondului de lucrări GrowArt #1 s-a fundamentat pe criterii ce vizează generarea unei imagini cât mai obiective asupra artei contemporane românești. Am dorit să construim un puzzle eclectic, aproape statistic, ale cărui principii să fie cât mai străine de arbitrar, de mercantil și cât mai aproape de axiologic.

În ceea ce privește publicul, credem că rolul unui demers ca cel întreprins de noi nu este doar de a re-confirma statutul cultural și social al unui segment al acestuia, ci de a atrage în permenență interesul persoanelor din zone cât mai diverse, fie că ne referim la tipul de formare sau gradul de educație, la vârstă, sex, etnie, religie, orientare politică etc. Pentru a realiza acest lucru vom încerca în primul rând ca prin lucrările prezentate să oferim o imagine onestă a artei contemporane, în multiplele și diferitele sale ipostaze, ale căror posibili receptori ideali pot fi la fel de numeroși și de diverși.”

Adela Edu – Project Manager GrowArt Auction

 

Despre inițiativa GrowArt

GrowArt Auction are ca scop promovarea într-o manieră coerentă și clară a artei contemporane românești și a apărut din dorința de a ajuta artiștii români în viață să își valorifice lucrările.

Încurajăm și susținem investiția în opere de artă contemporană realizate de artiști români; de la tineri în plină expansiune profesională, aleși în funcție de potențialul demonstrat, până la pictori și sculptori cu reputație, cotați internațional.

GrowArt înseamnă și o importantă componentă de implicare socială culturală. Începând din luna septembrie anul 2011, Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane constituie Fondul GrowArt pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor editoriale artistice contemporane și pentru susținerea activității centrului cultural Independent84, sursa principală constând în viramentul cuantumului de până la 12% din valoarea vânzărilor Casei de licitații GrowArt.

Independent84 se definește ca spațiu contemporan – context al unor evenimente culturale, oscilând ofertant de la vizual la performance. Criteriile în raport cu care vom selecta anumite manifestări sunt minimal limitate a priori. Nu vom vehicula ”adevăruri absolute” ci afirmații asumate subiectiv, demersuri sincere, motivate artistic.

Suntem laborator permanent pentru proiecte artistice independente, după cum și platformă de lansare a acestor manifestări în spațiul cultural contemporan; afișăm atât rezultate cât și fragmente ale parcursului către libertatea și identitatea artistică autentică, valoarea intrinsecă a proiectelor prevalând notorietății artiștilor semnatari.

Credem în libertatea de expresie, individualitatea artistică și autenticitatea demersurilor; mizăm pe experiment, inovație și diversitate ca valori esențiale.

 

Asociația pentru Promovarea Artelor Contemporane

Promovăm şi susţinem valorile artistice româneşti, investim în vizibilitatea artiștilor contemporani. Contribuim la dezvoltarea unui mediu cultural sănătos și la educarea publicului larg în spiritul artelor contemporane, prin facilitarea accesului la cultură.

Contact:

Nona Șerbănescu, 0721 740 703, arte.contemporane@gmail.com

 

Share on Facebook

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Posted in ARTA, INPROGRAM, VIZUAL | No Comments »

March 4, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*