INTALNIRI CU DESENE / FRESH DRAWINGS / 2006-2011

18.03, 18:00  – 14.04, 21:00, LC Foundation – Centru de Arta Contemporana

Artisti: Maria Be, Lea Rasovszky, Alexandru Radvan, David Sandor, Alexandra Baciu (invitat)

Curator: Simona Vilau

 

Ce reprezinta desenul pentru un artist angrenat in caruselul orbitor al lumii contemporane ? Este el o metoda de lucru, un instrument de cercetare, un procedeu transgresiv ? Recuperator de informatii, lupta impotriva sistemelor conventionale ? E desenul „asa” sau “altfel” ? Un mijloc sau un scop ?

Ce insemnatate poate avea in zilele noastre enuntul lui Pliniu cel Batran, din Historia Naturalis – “Nulla dies sine linea” ?

La aceste intrebari, mai mult sau mai putin retorice, au incercat sa raspunda, prin interogatie, negatie, incapatanare si practica neobosita, Alexandru Radvan si David Sandor, in cadrul exercitiului auto-impus de disciplinare a relatiei lor cu desenul, acest ”catalizator spre observatie” (A. Afonso).

Initiativa “cadrului de lucru” dateaza de la inceputul anului 2006 si, in scurt timp, i s-a alaturat personalitatea proaspata a Leei Rasovszky, urmata fiind, doi ani mai tarziu, de catre Maria Be.

In acesti cinci ani plini, mai multi artisti cu rol de invitati ocazionali – cu rol de oglinda involuntara sau chiar de contradictie – au luat parte la atelierele semi-deschise ale Intalnirilor. Unii au ramas pentru mai multa vreme, iar printre acestia se numara Alexandra Baciu.

Sirul format din cei cinci artisti diferiti prin imagine, experienta si esenta se intruneste democratic in aceasta expozitie-laborator. Evitand un sfarsit programat sau o celebrare cincinala, expozitia concentreaza intr-un mod fericit si neasteptat o activitate constanta si fructuoasa, care a lasat o puternica “dara de melc”, ce consta in teancuri, baloti si mape de desene, mai mici sau mai mari, de sertar sau de simeza.

 

LC Foundation – Centru de Arta Contemporana este o noua platforma culturala creata in  urma unei initiative private din anul 2010.

Obiectivele noastre, in cadrul programului de evenimente si expozitii de arta contemporana se bazeaza pe strategii de promovare si sustinere a artistilor tineri, locali si internationali, prin evenimente de calitate, precum si facilitarea schimburilor culturale inter-institutionale si inter-disciplinare, organizarea de rezidente de creatie, conferinte, dezbateri, mese rotunde, lansari de publicatii si alte evenimente culturale.

 

Program eveniment:

Vineri, 18 martie

ora 16:00 – Conferinta de presa

ora 18:00 – Vernisaj

Joi, 14 aprilie

16:00 – 19:00 – Finisaj si lansare publicatie

 

Program de vizitare: luni – duminica 13:00 – 19:00

LC Foundation – Contemporary Art Centre

25 Calea Victoriei, Bucharest, Romania
www.lcfoundation.ro

Share on Facebook

Tags: , , , , , ,
Posted in INPROGRAM, VIZUAL | 1 Comment »

March 15, 2011

One Response to INTALNIRI CU DESENE / FRESH DRAWINGS / 2006-2011

  1. Flaviu Moldovan on April 14, 2011 at 21:31

    cum as veni si eu la o intalnire cu voi, sunt rarisimi oamenii care chiar “trebuie” sa stea de vba despre desen, si eu ratez …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*