FREE ART @ Copsa Mica

Art Work MALAMUHER CRISTINA

In Copsa Mica, orasul din judetul Sibiu, cunoscut in anii ’90 ca fiind unul dintre cele mai poluate din intreaga Europa, a avut loc intre 23 si 29 august prima tabara de street art din Romania.

Parte din ceea ce si-a propus proiectul a fost sa „recicleze” imaginea si spiritul invechit al orasului, racordandu-l pentru un moment la tehnicile artistice contemporane. Astfel, artistii invitati, printre care nume deja cunoscute care anima spatiul bucurestean – Claudiu Cobilanschi,  Francisc Chiuariu, Zgondy (Mihai Zgondoiu), Zoita (Delia Calinescu) – dar si tineri din alte orase ale tarii (ETIC, NAB – Alba Iulia, Christian Horatiu Pavelescu – Timisoara, Dan Raul Pintea, Florin Tomescu – Sibiu, Catalin Precup – Cluj) si din Paris – Arno, Florin Bodocan, Zanga (Dani Macovei) – au petrecut o saptamana intr-un spatiu de creatie ad hoc si si-au lasat fiecare amprenta stilistica si conceptuala asupra bannerelor ramase dupa campaniile electorale din oras.

Tabara a fost organizata chiar la initiativa primarului Copsei Mici, Daniel Tudor Mihalache, in colaborare cu artistul Mihai Zgondoiu si cu asociatiile Euro CulturArt, Stefan Ludwig Roth-Medias si ATELIER 030202, iar organizatorii au in proiect o posibila tabara de sculptura pentru anul viitor, in urma careia orasul Copsa Mica ar putea beneficia de cateva noi monumente publice.

Si daca sunteti curiosi care este atmosfera unui loc in care 17 artisti romani si francezi sunt adusi laolalta, cum creeaza si cum se relaxeaza, cum si cat de liber se exprima, puteti cauta filmuletele „behind the scenes” de pe Youtube (prima parte aici):

Share on Facebook

Tags: , , , , ,
Posted in FOLCLOR, VIZUAL | No Comments »

November 17, 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*