PAUL HITTER

 

Expresionism balcanic, PAUL HITTER from TATAIA on Vimeo.

 

“Lui Paul Hitter nu prea îi place să folosească cuvinte mari. Crede el că este mult mai bine sa spui lucruri mari cu cuvinte mici. Paul Hitter este un rătacitor. Paul Hitter cred ca este un copil mare.”

De fapt, e foarte dificil sa il cunosti intr-un interviu. Noi am incercat si pe video, si in print si ne-am dat seama ca cea mai vie expresie a fiintei lui o surprinzi in pictura, in detalii. In lumea bogata in care-i place sa se teleporteze. Da, Paul stie ce si cum cu teleportarea. Te uiti in ochii lui si n-ai cum sa nu-l crezi.

Paul picteaza de cand se stie si picteaza despre ce stie. Despre viata. Se simte ca a trait lucrurile pe care le infatiseaza si se simte ca le traieste si atunci cand le da viata prin culori. Multe culori. Puternice. Tumultoase. Ca-n viata.

Cand l-am cunoscut, Paul tocmai avusese un vernisaj, iar la el vernisajele nu-s reuniuni profesionale cu cocktailuri si socializare. Expozitiile lui sunt deschise in forta de tarafuri si petreceri, o lume balcanica in plina desfasurare, o muza vesnic tanara. Si cu asta si un stil artistic, un mix particular marca Paul Hitter, pe care el l-a intitulat „expresionism balcanic”.

In TATAIA #3 Paul Hitter isi face un autoportret sincer, visceral, asa cum stie el mai bine sa arunce cartile, pe masa pe fata.

Share on Facebook

Tags: ,
Posted in ARTA, FOLCLOR, VIDEO | No Comments »

June 23, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*