In visele mele

de Delia Oniga

Fragmente din acest text au aparut in TATAIA #2 (2010), in articolul “Ma iubeste, nu ma iubeste, ma iubeste… as vrea eu”

I love more in my dreams.

Aseara sau azi dimineata visam ca o mangaiam pe par pe Ana Maria Pravicencu. Si ei ii placea. Si se apropia tot mai mult de mine, intrand cu degetele ei lungi si subtiri in suvitele mele moi, de culoare asemanatoare ciocolatei.

Eram in dormitorul alor mei, o incapere cu un pat mare, matrimonial, daca pot spune asa, langa care erau asezate doua noptiere mici, una cu fleacuri, alta cu un radio vechi si lunguiet, care se facea verde cand se aprindea si tot atunci afisa cele mai multe dintre marile orase ale lumii. In dreapta patului, alaturi de radio, era si fereastra cu vedere spre spatele blocului, iar in fata un rand de sifoniere din lemn alb lucios de cires. Langa, televizorul tip sport si oglinda ovala.

Apoi doi pusti care rulau un joint cu o substanta verde, de data aceasta legala. Anamaria rula si ea tigari de foi si suvite mici din parul meu. Dupa mai mult timp, cand caldura dintre noi parca exploda si tot ce-o sa zic acum n-o sa tina decat cateva secunde si toata lumea o sa-si vada in continuare de viata ei.

Dupa un timp am plecat, asadar, spre gradina. Aceeasi in care eu si Andreea ne tinusem de mana si zburasem minute bune in jurul caisilor infloriti. In spate, un peisaj cu munti si dealuri, ca si cum cineva ar fi lipit un tapet acolo si iarba pe care puteai sa calci descult, unlike we usually do everyday.

Si atunci au aparut mai multi cai. ”Asta e al meu”, a spus Anamaria, frumoasa ca o printesa, frumoasa, frumoasa. Si ceilalti doi poate nu erau ai ei. Poate erau si ei pe-acolo. Si caii astia zburau cumva incet si tare. Pentru mine era ca atunci cand am avut primul vis semi+erotic in care cadeam, calare fiind, de pe o stanca de piatra, fara chiloti pe mine si cu o dorinta incredibila de a-mi baga mainile intre picioare.

But anyways, intre timp, Anamaria ne mai facea o invitatie la ceva, poate chiar ceva de genul sa ne uitam putin la ea, mai povestea despre bunica ei, sau a lui Octav? Zambetul ei cald si toate astea de mai sus ca eu sa pot sa trec si peste ziua de azi.

Share on Facebook

Tags: , , , , , , , , ,
Posted in TEXT | No Comments »

November 14, 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*