Cât dai pe-o prietenie?

de Mihaela Michailov


Arta e o capcana.

Yazmina Reza, autoare distinsa cu premii de dramaturgie importante, transforma un tablou intr-o trapa. O discutie despre o opera de arta scumpa, mostra de creatie contemporana careia nu-i putem aplica grilele figurative de semnificare cu care suntem obisnuiti, adanceste fundamentele unei prietenii.

Cearta pe tablou dezveleste, ca un cearceaf scrobit care acopera salteaua nerelaxata a unei prietenii, o relatie veche si noduroasa intre trei amici. E mult prea dureros sa tai in carnea vie a prietenei. Si atunci recurgi la orice tertip care sa camufleze adevaratele intentii. Tragi in arta cu gloantele unei prietenii care simti ca-ti scapa printre degete.

Vlad Zamfirescu, Serban Pavlu si Gheorghe Ifrim apasa pe corzile fragile ale emotionalitatii si distantarii. Intra si ies din conventia teatrala fara sa piarda, nici o secunda, punctul de la care au plecat. Expun argumentele personajelor lucid si sunt, in acelasi timp, implicati afectiv in demonstratiile lor.

Intr-un spatiu flancat ca la muzeu, cei trei par sa se confrunte intr-un tablou-ring, in care semnele artificiului – aluziile la simulacrul de arta sunt permanente – tintesc spre intimitate. Cat (te) costa o prietenie? Afli la Bulandra.

Teatrul Bulandra

Arta de Yazmina Reza

Regia: Cristi Juncu

Scenografia: Cosmin Ardeleanu

Cu: Vlad Zamfirescu, Serban Pavlu, Gheorge Ifrim

Share on Facebook

Tags: , , , , , , , , , ,
Posted in INPROGRAM, SPECTACOL | No Comments »

November 17, 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*