Improvizatie pe sunetul unei nopti

Vineri, 22 martie, ora 22.00 @ Control: 

 

Improvizaţie pe sunetul unei nopţi

Avant’n’Gard, Norzeatic (electronice), invitat: Alexandru Arcuş [Md]

Maria si Mihai Balabaş, fratii din proiectul Avant’n'Gard, sunt doi muzicieni care experimenteaza cu tot ceea ce la sta la dispozitie in materie de sunet si de sintaxa muzicala. Avant’n'Gard a lansat doua albume – Soare Staniol si Colinde netemperate, a participat la festivaluri nationale si internationale precum Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, Street Delivery, FânFest, Bookfest, Jazz & More etc. In duo, Maria şi Mihai au colaborat pentru instalatii si plimbari sonore. Separat, fiecare desfasoara propria activitate artistica – Mihai ca instrumentist in grupurile Trei Parale, Abis, Bucium etc, iar Maria in diverse colaborari, scriind, reinventandu-si constant personalitatea si materialul sufletesc de lucru.

Alexandru Arcuş este un tanar muzician din Republica Moldova. Canta de 4 ani in trupa de etno-jazz Trigon la saxofon, flaut, fluier, kaval, EWI, clape, electronice. In paralel evolueaza impreuna cu basistul Alex Calancea si cu band-ul acestuia. Alexandru Arcuş este binecunoscut in Chisinau ca fiind un muzician progresist caruia nu ii este frica de experimente.

Norzeatic este un obisnuit al microfonului, iar mai nou un obisnuit al neobisnuitului sonor, cunoscut pentru cs foloseste instrumentele ca pe un pickup (uneori si invers), iar in situaţti limita chiar si lingura cu care mananca ii poate deveni instrument de scris (nu si invers).

Alaturi de Avant’n’Gard, Norzeatic expandeaza diferenta de potential vocal-instrumental intr-un regal cerebral extra-teritorial al simpaticului si para-simpaticului sistem nervos central.

”Deci fiti cu ochii pe material, cu mintea la spiritual si cu sufletul in modul senzorial si ne vedem pe areal.”

Open doors: 21.00h
Intrare: 15 lei
Sala Berlin/ Control Club – Str. Constantin Mille, nr.4

Dupa concert, seara continua cu Rusu şi Flore aka Khidja aka Poor Relatives aka Unghi Triunghi.

 

Parteneri media: Radio Guerrilla, SapteSeri, Zile si Nopti, Jurnalul National, BeWhereVICE,  Decat o Revista, SUNETE, TATAIA, Arte si Meserii, Ziarul Studentesc CarevasazicaIQads,Feeder.ro, Veioza Arte, Metropotam.ro, InfoMusic.ro, Musicnights.ro, Urban.ro, Bestmusic.ro, Metalhead.ro, Metalfan.ro, No.3.ro, b365.ro, 9am.ro, Modernism.ro, partyhub.ro, HypeStreet.ro, Tonight.eu, Hipmag.ro, Anyplace.ro, tilllate.com, iConcert.ro, Nights.ro, Beatfactor.ro, Gingergroup.ro, Orasulm.eu, hailaconcert.ro, MaximumRock, alternativ.ro, electroblog.ro, thebeat.ro, muzicabuna.ro, hyperliteratura.ro, studentie.ro,  woobicha.ro, Mixtopia.ro, sofresh.ro, sub25.ro, subAsfalt.ro, cooperativaurbana.ro121.ro, hotcity.ro, kudika.romodista.ro, afterhours.ro, vinsieu.ro, evenimenteincluj.ro, indiescouts.ro.

 

Share on Facebook

Posted in ARTA, INPROGRAM, MUZICA | No Comments »

March 15, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*