Caribou – Cerbul de aer la Palatu Bragadiru

de Miruna Vasilescu


Probabil ca ati arcuit mai toti cate-un zambet cand ati auzit prima data Odessa si s-ar putea sa fi avut albumul Swim in playlist cateva saptamani bune. Daca da, o sa veniti oricum la concertul Caribou de pe 25 noiembrie de la Palatul Bragadiru. Daca nu, chiar daca albumul asta feelingos, solar si aerisit v-a lasat reci, incepeti cu un google Caribou si macar un fragment din tot ce inseamna Caribou tot va va starni o curiozitate.

Caribou il are in centru pe Dan Snaith, un tanar de 32 de ani, licentiat in matematica care s-a hotarat cu 10 ani in urma sa se apuce de muzica. Pe parcursul acestui deceniu, Snaith a migrat de la ecuatii muzicale simple, la formule complexe, melodioase si comerciale (in sensul bun!). Dintr-un mix facut complet alandala pe youtube, reies totusi cateva constante: in toata discografia, Caribou mascheaza melancolia cu ritmuri variate: electro, disco, acid house si, mai ales in Swim, pop-ul voios al anilor’70, supranumit sunshine pop, pe care Snaith il urmeaza indeaproape. Toate trucurile astea reusesc sa lase in planul doi versurile murmurate ca un fel de chant-uri, si noile combinatii de sunete experimentale cu care jongleaza artistul. El insusi spunea ceva mai devreme in cariera ca a inceput sa compuna, “din dorinta de a crea muzica de dans care suna de parc-ar fi facuta din apa”.

Cat despre live, Snaith canta cu formaţie, şi concertele Caribou sunt insotite mai mereu de proiectii spectaculoase – marturie stau toate clipurile de pe net.

Share on Facebook

Tags: , , , ,
Posted in INPROGRAM, MUZICA | No Comments »

November 17, 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*