Bucurestiul posibil

Sau despre cum se schimba orasul cand arta ajunge in strada

Bucurestiului i-au fost puse de-alungul timpului o serie de etichete care l-au pozitionat pe harta Europei, fie datorita stilului architectural, fie datorita efervescentei scenei de petreceri underground, fie spiritului balcanic care musteste pe la colturi si mai nou abunda pe strazile Micului Paris.

Ce nu au invatat inca bucurestenii, este cum sa locuiasca cu adevarat spatiul public, cum sa exploateze la maxim strazile pe care le traverseaza, piatetele unde-si dau intalniri, mijloacele de transport in comun.

Grolsch vine in sprijinul acestui demers, prin campania Change The City With Creativity. Campania aduce manifestarile artistice in plina strada, in locuri in care te-ai astepta mai putin. Ne arata astfel Bucurestiul care poate fi.

E mai mult decat un demers social de a oferi accesul la cultura oricui, indiferent de varsta sau categorie sociala, e un indemn la participare, un indemn la o schimbare de atitudine fata de spatial public, al nostru al locuitorilor urbei, un bun pe care ar trebui sa il revendicam.

Drept care, timp de o luna, mai multe locuri din Bucuresti vor deveni scene deschise. Cinema-ul se muta la metrou, in Piata Victoriei, intersectiile aglomerate de la Unirii si Universitate vor fi invadate de muzica, iar autobuzele se vor transforma in teatre mobile.

Impactul este cu atat mai mare, avand in vedere ca fiecare dintre aceste locatii sunt agregatoare de stres in momentul de fata, de la poluare fonica pana la frustrarea timpului pierdut si anxietatea provocata de o aglomerarea frenetica in nodurile de circulatie.

Intre 28 iunie si 22 iulie, esti invitat sa descoperi atmosfera intima si piesele alese pe spranceana de Jean-Lorin Sterian intr-un autobuz ce porneste din statia Hanul lui Manuc, de marti pana sambata, la 18.00 si 19.00.

Dupa o astfel de experienta, vei reconsidera cu siguranta mersul cu autobuzul. Si nu atat prin rememorarea spectacolului vazut, cat mai degraba prin punerea in scena a propriei tale reprezentatii. Chiar daca doar mental.

Si daca Bucurestiul nu duce lipsa de ceva, atunci acel ceva sunt personajele, oameni speciali pe care-I vezi la tot pasul, doar ca trebuie sa te obisnuiesti sa deschizi ochii si realmente sa ii vezi.

 

lorgean theatre este teatrul spatiilor intime, primul teatru de apartament din Bucuresti, deschis de Jean-Lorin Sterian in decembrie 2008. Cu o capacitate de 20 de locuri si o politica exclusivista de selectie a spectatorilor, lorgean theatre a devenit un reper pentru cultura underground contemporana.

Grolsch este proud sponsor of the experimentalists since 1615. De 400 de ani, Grolsch sustine artistii inovatori, vizionarii, promotorii unei noi mentalitati. Cunoscuta drept „Berea oficiala a artelor contemporane” in Europa si peste ocean, Grolsch promoveaza arta si maiestria in toate formele ei. In Romania, Grolsch isi propune sa inspire si sa provoace comunitatile creative, oferind experimente si experiente dedicate celor care schimba orasul prin creativitate. Berea olandeza saluta inovatorii si temerarii, dorindu-si totodata sa trezeasca si sa hraneasca spiritul de explorator al fiecaruia.

 

Asa ca rezerva-ti loc in autobuzul zburator pentru unul din urmatoarele spectacole, sau de ce nu pentru toate, daca te simti calator de cursa lunga.

 

Program:

Nebuna Lucida

de Matei Visniec

cu Raluca Aprodu

Confesiune despre Fluturi carnivori, melci pestilentiali si ploaia animal.

Promotie: Secretul cercului!

Nebuna lucida face parte din Teatru descompus, o opera compusa din monoloage ce invita la constructia unui intreg. Textele sunt ca fragmentele unei oglinzi sparte, care reflecta cerul, lumea si sufletul omului.

Nebuna lucida se joaca in autobuz:

miercuri 29 iunie, ora 19.00

vineri 8 iulie, ora 19.00

joi 14 iulie, ora 19.00

 

Monoloagele Vecinului 1

de/ cu Laurentiu Banescu

In fiecare zi trecem pe langa franturi de povesti ale oamenilor din jurul nostru. Cu siguranta ai intalnit personajele acestea prin oras, intr-un fel sau altul: Un batran ipohondru, un tanar (cred) nationalist, un elev smecheras, un boss stresat, un puscarias gen Stirile de la ora 5, un personaj dubios cu simptome maniacale si un sectant care te indruma… duios sa te dezbraci. Oamenii acestia sunt vecinii nostri cumva, dar de cele mai multe ori ii ignoram sau ii ocolim pentru ca ne este frica sau pentru ca pur si simplu nu avem chef sa-i ascultam.

Monoloagele Vecinului 1 se joaca in autobuz:

miercuri 6 iulie, ora 19.00

marti 12 iulie, ora 20.00

marti 19 iulie, ora 19.00

 

Monoloagele Vecinului 2

de/ cu Laurentiu Banescu

Te-ai intrebat vreodata cine e omul langa care stai in autobuz? Sau barbatul pe care il auzi tipand pentru 30 de secunde pana cand o iei pe o alta strada? Sau cei pe care ii ocolesti pentru ca te gandesti ca ar putea fi periculosi? Oamenii acestia sunt vecinii nostri cumva, dar de cele mai multe ori ii ignoram sau ii ocolim pentru ca ne este frica sau pentru ca pur si simplu nu avem chef sa-i ascultam.

Monoloagele Vecinului 2 se joaca in autobuz:

miercuri 6 iulie, ora 20.00

miercuri 13 iulie, ora 19.00

marti 19 iulie, ora 20.00

 

Omul pubela

de Matei Visniec

cu Alexandru Robert Nagy

Confesiunea celui tratat de cei din jurul sau ca o lada de gunoi. Din program mentionam: boala mortala care ne macina specia, mancatorul de carne si cel mai mare gandac din lume.

Uneori omul este “pensionat” de societate înainte de vreme; neliniştile lui nu mai interesează pe nimeni, iar drepturile lui sunt respectate mai mult teoretic. Trecut într-un “fond pasiv”, cetăţeanul ajunge să se întrebe dacă mai are vreun sens viaţa lui, din moment ce i se propune o “spălare de creier”. Devenind un om-pubelă, nu-i rămâne altceva de făcut decât să se joace de-a moartea sau… de-a teatrul.

Omul pubela face parte din Teatru descompus, o opera compusa din monoloage ce invita la constructia unui intreg. Textele sunt ca fragmentele unei oglinzi sparte, care reflecta cerul, lumea si sufletul omului.

Omul pubela se joaca in autobuz:

marti 28 iunie, ora 19.00

joi 7 iulie, ora 19.00

sambata 16 iulie, ora 20.00

miercuri 20 iulie, ora 19.00

 

Omul cu calul

de Matei Visniec

cu Pavel Stefan

Despre cat de usor este sa incaleci un cal. Cat de greu este sa te opresti cand alergi. Voci in intuneric si mere.

Omul cu calul face parte din Teatru descompus, o opera compusa din monoloage ce invita la constructia unui intreg. Textele sunt ca fragmentele unei oglinzi sparte, care reflecta cerul, lumea si sufletul omului.

Omul cu calul se joaca in autobuz:

joi 7 iulie, ora 20.00

miercuri 13 iulie, ora 20.00

vineri 15 iulie, ora 20.00

joi 21 iulie, ora 19.00

 

Copii rai

de Mihaela Michailov

cu Katia Pascariu

regia Alexandru Mihaescu

Copii rai este un text-confruntare cu sistemele care “ne cresc mari”, care ne invata ce ar trebui sa “ne reprezinte” si ceea ce ar trebui “sa fim”. Care ne predau “istoria corecta” si “eroii adevarati”. Care transforma o pedeapsa intr-un comportament de masa. Care fac din copilaria noastra un cimp minat de concurenta. Care ne imping sa fim lideri, inainte sa ne lase sa fim copii.

Copii rai se joaca in autobuz:

marti 12 iulie, ora 19.00

vineri 15 iulie, ora 19.00

joi 21 iulie, ora 20.00

 

Iluzionistul

de Matei Visniec

cu Alexandru Hutuleac

Un spectacol special, care se va juca o singura data si il va avea ca protagonist pe Bartolomeo.

Dorind sa transmita un mesaj social, spectacolul va fi o demonstratie artistica de mentalism care va include citirea gandurilor, manipulare, clarviziune, sugestie si premonitie.

Acest spectacol de mentalism este unul interactiv si dinamic in care momentele dramatice vor alterna cu cele comice, toate avand ca numitor comun misterul artei magiei si uimirea spectatorilor in fata lucrurilor aparent imposibile.

Iluzionistul se joaca in autobuz:

vineri 8 iulie, ora 20.00

joi 14 iulie, ora 20.00

miercuri 20 iulie, ora 20.00

vineri 22 iulie, ora 19.00

 

In orasul asta sint Bentleyuri albe

de Alex Fifea, Vera Ion

cu Andrei Ionita

Ai 26 de ani si doar cateva zile pana la absolvirea ce te va face somer cu acte in regula. Ea iti reproseaza din ce in ce mai multe, din ce in ce mai des. Esti un ciudat in noua lume fericita, care totusi nu pare deloc ok. Stii ca nu poti fi ca ei. Te verifici cu tine insuti sa vezi daca mai esti la fel, daca mai crezi in ce credeai, daca mai esti pe acelasi trip. Si daca intr-o dimineata te trezesti intr-un autobuz plin de oameni, dupa o noapte in care te-ai facut din nou praf si iar nu stii directia corecta si ti-e clar ca nimeni nu te poate ajuta, ce poti sa faci? Le spui povestea ta.

In orasul asta sint Bentleyuri albe se joaca in autobuz:

marti 28 iunie, ora 20.00

vineri 1 iulie, ora 20.00

sambata 9 iulie, ora 20.00

vineri 22 iulie, ora 20.00

 

Consola

adaptare dupa Neil La Butte, traducerea Mihaela Sirbu

cu Rolando Matsangos, Radu Iacoban

Daca iubita te-a parasit si, plecand, a luat si bunul tau, trebuie sa te duci sa ti-l recuperezi. Intample-se ce s-o-ntampla, o consola de jocuri e, totusi, o consola de jocuri. A ta.

Consola se joaca in autobuz:

joi 30 iunie, ora 20.00

vineri 1 iulie, ora 19.00

sambata 2 iulie ora 19.00

sambata 9 iulie ora 19.00

sambata 16 iulie, ora 19.00

 

Activitate extraterestra

concept si interpretare: Alexandra Pirici

Costum, set design: Andrei Dinu

“Daca Jupiter are locuitori, inseamna ca sunt mai mari si mai frumosi decat locuitorii Pamantului, in proportie cu caracteristicile celor doua planete.” Cei gri au contactat pentru prima oara un guvern de pe Pamant in 1933, in Germania. Totusi au fost refuzati de catre guvernul german pentru ca acesta era deja implicat in actiuni cu Inteligenta Giza.

Un grup singuratic de extraterestri umani care aveau sediul in Egipt. Majoritatea erau din constelatia Pleiadelor. Erau pe cont propriu si isi vedeau de treaba. Ashtar, Commigal si chiar Iehova au facut parte din grup pentru un timp. Au coborat aici si s-au jucat de-a Dumnezeu cu noi.

Activitate extraterestra se joaca in autobuz:

sambata 2 iulie, ora 20.00

marti 5 iulie, ora 20.00

 

Oracol

de Rucsandra Pop

cu Gratiela Badescu, Avieritei Andra-Aida, Teodora Bobes

Oracol este un poem urban, o marturie, un love-story colectiv care s-a nascut din energiile orasului. Trei femei indragostite se intalnesc si-si fac confesiuni. La un moment dat au revelatia ca traiesc povesti similare. Vocile lor pana atunci diferite se transforma intr-un cor.

Oracol se joaca in autobuz:

miercuri 29 iunie, ora 19.00

joi 30 iunie, ora 19.00

marti 5 iulie, ora 19.00

Share on Facebook

Tags: , , , , , , , , , , , ,
Posted in INPROGRAM, MUZICA, SPECTACOL | No Comments »

June 28, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*