Sillyconductor: Pianosaurus


SAMBATA SONORA il invita pe Sillyconductor sa performeze cea mai noua inventie a sa, Pianosaurus, in premiera bucuresteana sambata, 22 iunie, ora 20.00 in cadrul Fete de la musique la Institut Francais (Dacia 77, Bucuresti).

Pianodisastrous (numita si Pianosaurus) este o platforma multinstrumentala de tip surround care investigheaza posibilitatile unui soft de a prepara un pian sau un numar infinit de piane printr-o anteprogramare extensiva. Cu ajutorul unui controller simplu, Pianodisastrous ofera cai rapide sau mai intricate de manipulare a volumului, lungimii, timbrului, tonalitatii, vitezei, octavei, schimband instantaneu moduri tonale sau creand pe loc unele noi, etc. Aplicatii avantajoase pentru improvizatori prin oscilarea permanenta intre ritm sau ton si o rata sprintena de trecere de la 20 BPM la 999 in mai putin de 0.3 secunde, Pianodisastrous permite crearea unui material sonor bogat pentru drone sau un pizzicato ultra rapid, acestea putand fi distribuite pe un numar infinit de canale surround și instrumente. Pianodisastrous este potrivit pentru a interpreta compozitii la doua maini și 8 piane, cel mai adesea cu inclinatii spre stiluri ritmice, minimaliste si repetitive.

Sound designer, field recorder si pasionat de scule defecte, Sillyconductor a compus pentru filme mute, animatii, prezentari de moda din Saptamana Modei de la Berlin, Viena sau Londra, a programat sunetul la performance-uri si instalatii expuse la nenumarate bienale si festivaluri din Norvegia, Spania, Germania, Italia, US, etc.
Printre chestiile mai memorabile, s-a folosit de 100 de pisici maneki-neko aurii care au aprofundat aventurile mecanice ale lui Ligeti cu metronoame, a creat Shuffler – un soft micro-pista megarapid care folosea zeci de mii de imagini si sunete la viteze colosale, a folosit sunet de masini care tin un ritm oarecare pentru a resampla surse orchestrale, a improvizat aerian-sonor cu un ventilator USB și o pedala de chitara, a adaptat folk suburban la piane preparate microtonal, a condus chiar si coruri de pasarele cu ajutorul unei videocamere Kinect si a dirijat un cutremur, si inca cateva alte chestii.

www.sambatasonora.blogspot.com

Parteneri Institut Francais: Ambassade de France, BRD, Apa Nova, Renault, Orange, Dacia, Carrefour, Mazars
Parteneri media Institut Francais: RFI, Bewhere

Parteneri Sambata sonora: Centrul National al Dansului Bucuresti, Keep On Printing, Corcova
Parteneri media Sambata sonora: TATAIA, modernism.ro, metropotam.ro

Share on Facebook

Tags: , , ,
Posted in INPROGRAM | No Comments »

June 18, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*