Aplică acum pentru prima Bienală Internațională de Ceramică

Aplică acum (Termen limită: 30 Mai 2013),  http://ro.ceramicsbiennale.com/aplicatii

Bienala Internaţională de Ceramică Cluj (între 9 Octombrie și 3 Noiembrie 2013) este prima bienală de ceramică contemporană de anvergură internaţională din România, şi îşi doreşte să devină un cadru de întâlnire al ceramiştilor contemporani din toate colţurile lumii. Artiştii sunt invitaţi să aplice online şi să participe la bienală cu lucrările lor ceramice.

Exprimarea sensibilităţii artistice folosind mijloacele ceramicii are din ce în ce mai mare popularitate în rândul artiştilor, iar în ultimii ani ceramica contemporană a început să fie privită ca o contribuţie la artele majore. Prima ediţie a bienalei are potenţialul de a schimba vechi mentalităţi, focalizându-se pe contextul contemporan şi prezentând diversitatea de concepte şi tehnici din domeniul inovativ al ceramicii contemporane.

Bienala Internaţională de Ceramică Cluj (CICB 2013) este organizată de Fundaţia Ceramart şi Asociaţia Ceramics Now, în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca şi Uniunea Artiştilor Plastici din România. Bienala de ceramică se va desfăşura în perioada 9 Octombrie – 3 Noiembrie 2013, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca.

Scopul bienalei este de a acţiona ca un punct de întâlnire pentru ceramistii din toate colţurile lumii. Acest eveniment artistic va introduce publicul român la ceramica contemporană, la practicile şi noile concepte din acest domeniu. De asemenea, bienala va pune presiune pe instituţii naţionale şi internaţionale pentru a le face să lucreze împreună la reafirmarea oraşului Cluj-Napoca ca centru al ceramicii contemporane est-europene.
Căutările artiştilor ceramişti, influenţate de schimbări profunde – socio-economice, politice şi tehnico-ştiinţifice, dovedesc o schimbare de mentalitate în ceea ce priveşte raportarea la actul de creaţie, atât din punct de vedere al expresiei plastice cât şi al mesajului artistic.

Receptivă la orice deplasare de canon artistic în Agora globală a artelor contemporane, ceramica evoluează actualmente spre o strategie integratoare şi interdisciplinară. Noile concepte care se impun acum în aria artei ceramicii sunt tributare pe de-o parte, unor simbioze estetice şi forme de expresivitate specifice altor câmpuri de manifestare artistică, iar pe de altă parte îşi afirmă o dezvoltare experimentală specifică domeniului, în care îşi găsesc locul mixaje alchimice de unicitate expresivă.

Acest amplu panou referenţial de tendinţe exersate în ceramica contemporană la nivel mondial a determinat însăşi raţiunea de a prezenta publicului din România spectacolul de mare diversitate pe care arta ceramicii poate să îl ofere.

Pentru mai multe informaţii, viziţati www.ceramicsbiennale.com sau contactaţi-ne la email-ul office@ceramicsbiennale.com

Juriul primei ediţii a bienalei: Zehra Çobanlı – Artistă şi Decan al Facultăţii de Artă, Universitatea Anadolu, Eskişehir, Turcia.David Jones – Artist şi Lector Universitar în Ceramică la Universitatea din Wolverhampton, Anglia.Les Manning – Artist şi fost Vice-Preşedinte al Academiei Internaţionale de Ceramică de la Geneva şi Director Fondator al Banff Centre for the Arts, Canada.Cristina Popescu Russu – Artistă şi Vice-Preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România.Ting-Ju Shao – Artistă şi scriitoare, fostă consultantă a comitetelor Bienalei de Ceramică din Taiwan şi Taipei Ceramic Awards.Blazenka Soic Stebih – Artistă, Preşedinte al KERAMEIKON şi Director al Festivalului Internaţional de Ceramică Postmodernă şi Ceramica Multiplex, Varazdin, Croaţia.
Comitetul organizatoric:Arina Ailincăi – Uniunea Artiştilor Plastici din RomâniaMarius Georgescu – Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, Fundaţia CeramartVasi Hîrdo – Asociaţia Ceramics Now, Călin Stegerean – Muzeul de Artă Cluj-NapocaGavril Zmicală – Liceul de Arte Plastice Romulus Ladea

Evenimentul pe Facebook: www.facebook.com/events/426084837477508/

Share on Facebook

Tags: , , ,
Posted in ARTA, INPROGRAM | No Comments »

March 13, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*