Taraf de Haidouks + expozitie Paul Hitter

25.02, 22:00, Atelierul de Productie

Ginger Group si Hello Menthol va invita la concert si vernisaj, totul intr-un ambient balcanic – concert Taraful Haiducilor, expozitie Paul Hitter si un spatiu industrial.

Taraful Haiducilor vor veni intr-o formula extraordinara: Caliu – vioara, Robert – vioara
Paselan – voce si vioara, Falcaru – fluier, Ionica – tambal, Marius – acordeon, Sile – contrabas
Dinu – voce.

Taraful Haiducilor este cel mai cunoscut grup de taraf din Romania. Cu o istorie de peste 20 de ani, haiducii au purtat muzica tiganeasca lautareasca cu mandrie peste hotarele tarii, ajungand sa cante pe mai toate scenele lumii. Cel mai bine primiti au fost in Franta unde au si derivate numele in “Taraf de Haidouks”.

Originari din Clejani, sat ce a produs numeroase talente inca din perioada comunista, Taraful Haiducilor s-a evidentiat prin maiestria fiecarui membru in parte, pe accentul pus pe traditie si folclor, dar si prin farmecul si eclectismul pe care grupul in sine il are pe scena.

Muzica si artistii din Taraful Haiducilor au aparut si in filme internationale precum “Latcho Drom” de Tony Gatlif sau “The Man Who Cried” de Saly Potter , «Gadjo Dilo » Tony Gatlif si “Le concert” de Radu Mihaileanu.

Paul Hitter este nascut in Bucuresti, in mahalaua Plumbuita in anul 1982. Studiaza la Liceul de Arta Nicolae Tonitza unde termina in anul 2001 sectia de grafica, incheiindu-si studiile cu o lucrare de diploma. In tot acest timp se pregateste in particular cu diferiti maestri din care ii amintim pe: Dorel Zaica, Eugen Cubassa, Matei Serban. Dupa ce trece pe rand prin Academia de Arta Luceafarul, Institutul Teologic din Bucuresti, Academia Nationala de Arta din Bucuresti, Paul Hitter ia drumul exilului, trecind intai prin Viena pentru ca apoi sa se stabileasca la München ca student al Academiei de Arta.

In aceasta perioada descopera un nou stil in arta, pe care il denumeste Expresionism Balcanic, pana in momentul de fata el fiind singurul exponent al acestui stil. In acelasi timp isi creeaza propriul stil de vernisaj-vernisajul cu cantare. Expune in Germania, Romania, Italia, la vernisaje avindu-i ca invitati, pe langa muzicanti de strada pe : Pollo Mannarro (Italia), Circo Abusivo (Italia) Taraful de la Marsa (Romania) si pe dansatoarea de flamenco Melissa Matiussi (Italia).

Expozitia de Diploma ce incheie studiile la Academia de Arta din München apare in ziare precum: Corriere della Sera Milano, Süd-Deutsche Zeitung München, Revista Cultura.

Lucrarile sale sunt un amestec puternic de street art, arta naiva, infulente din pictura ortodoxa si expresionism german. Ca tematica predomina temele istorice tipic balcanice, folclor balcanic, teme romanesti, cultura tiganeasca sau viata de mahala.

“Am ales sa pictez uman alegind teme umane cum ar fi: iubirea, ura, moartea,viata, razboiul. Sunt teme prezente omniprezente, dar am ales sa le pictez intr-un stil propriu, balcanic. Am ales sa fiu cult, dar nu intelectual, si sa intru in contact cu diferite culturi. Am reunit aceste lucruri sub numele de Expresionism Balcanic, pentru ca provin din Balcani, pentru ca Balcanii au fost si sunt un Ierusalim modern; Balcanii transpira, inspira, traiesc, si, la fel ca si picturile mele, Balcanii sunt plini de ironie si culoare, te pot face sa razi fara sa isi piarda totusi din seriozitate”.

http://www.paulhitter.blogspot.com/

Organizatori: Ginger Group si Hello Menthol

Cu sprijinul: Asociatia Culturala Metropolis

Preţul unui bilet este de 25 de RON.

Va aşteptam pe 25 februarie sa petrecem in spirit balcanic.

Share on Facebook

Tags: , , , ,
Posted in FOLCLOR, INPROGRAM, MUZICA, VIZUAL | No Comments »

February 23, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*