Ioan Plesh: Iluminari (1981)

In 2010 Kinema Ikon s-a pornit sa copieze de pe pelicula de 16 mm direct in format digital, filmele experimentale realizate in cadrul atelierului intre 1970 – 1989. 30 de astfel de filme, reunite intr-un set denumit “Beaubourg”, au fost restaurate si lansate intr-o culegere DVD. Puteti vedea aici unul dintre aceste filme, realizat in 1981 de Ioan Plesh, pe care Geosab il aminteste in articolul din numarul doi al revistei TATAIA ca fiind varful de lance al acelei generatii Kinema Ikon.

Share on Facebook

Tags: , , , , ,
Posted in FOLCLOR, VIDEO | 2 Comments »

December 19, 2010

2 Responses to Ioan Plesh: Iluminari (1981)

  1. mioara reutz on December 20, 2010 at 20:42

    Mi se pare grozav de bun,coerent,susţinut,plin de poezie ,iar când mă gândesc la condiţiile tehnice,aproape nu-mi vine a crede…Atâţia oameni talentaţi care s-au luptat cu vremurile;oricum,mă bucur că am deschis,îl voi trimite prietenilor interesaţi,dacă-mi permiteţi.

    • sibianu on December 21, 2010 at 15:04

      erai imediat luat in vizor pe vremea aia daca ieseai cumva in evidenta, partidul nu intelegea, paranoia era mare. este inca :) normal ca e ok sa imprastii clipul. cam asta vrem si noi sa facem, sa promovam chestiile misto care au existat si care exista in jurul nostru. multumim mult pt sprijin si pentru gandurile tale bune :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*