Wood Be Nice

3.04, 19:30, Atelierul de Productie

“Exista artisti parca rupti de secolul supratehnologizat in care traim, ale caror opere au o calitate atemporala. Un proiect menit sa ne reapropie de frumusetea lucrurilor simple este cel al atelierului Una Isola Muy Hermosa.”

Atelierul de creatie “Una Isola Muy Hermosa” are placerea de a anunta prima expozitie de fotografie pe lemn din Romania sub numele “Wood Be Nice” .

Vor fi expuse aproximativ 50 de lucrari continand imagini realizate de 6 fotografi, imagini ce au fost transferate pe lemn masiv prin metode artizanale.

Lucrarile rezultate au un aspect inedit intre pictura pe lemn si fotografie retro.

Proiectul “Wood Be Nice” si-a propus sa redea materialitatea imaginii si sa ne-o apropie aici, in lumea fizica.

“Vrem sa le facem sa redevina palpabile, sa le redam umanitatea care a stat la baza crearii lor, iar lemnul marcheaza perfect revenirea imaginii la firescul ei

Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul imprumuta din personalitatea si energia imaginii, augmentând-o si dându-i noi valente”

 

Fotografii ce au participat la acest proiect cu imagini din portofoliu sunt urmatorii:

Tatiana Volontir,  Victor Dumitrescu, Livia Stefan, Daniel Loagar, George Visan, Andrei Cornea.

 

Iar ca surpriza placuta, in seara vernisajului va concerta live trupa N.E.R,V din componenta careia fac parte 2 din fotografii expozanti (George Visan, Andrei Cornea).

Intrarea este libera.

Citate expozanti:

George Visan:

Imi place sa cred ca avem ceva de spus lumii asteia, ca ii putem lasa asa cum spunea Anais Nin o cicatrice.

Cred cu tarie ca un om poate curge in mai multe directii.
Lemnul, tatal hartiei, m-a fascinat ca suport pentru fotografie inca de la inceputul acestui concept.

Sunt absolut incantat de sansa pe care mi-o ofera aceasta expozitie de grup si sunt foarte mandru de ceea ce atelierul “Una Isola Muy Hermosa” a scos la lumina.

Sper ca acesta sa fie doar inceputul unui lungi serii de evenimente fericite”

 

Tatiana Volontir:

Consider ca cele mai frumoase rezultate vin din munca depusa cu suflet si pasiune, doar atunci cea mai buna parte din tine reuseste sa iasa in lumina.

N-am reusit pana acuma sa organizez vreo expozitie, astfel ca proiectul Wood Be Nice este primul pas in aceasta directie.

M-am alaturat cu drag celorlalti expozanti pentru ca munca lor e generata de aceeasi pasiune creatoare, iar rezultatul este unul intradevar deosebit.

 

Daniel Loagar:

Traim intr-o epoca in care imaginile au devenit pixeli pe monitor si biti pe hard-disk.

Proiectul “Wood Be Nice” isi propune sa redea materialitatea imaginii si sa ne-o apropie aici, in lumea fizica.

Vrem sa le facem sa redevina palpabile, sa le redam umanitatea care a stat la baza crearii lor, iar lemnul marcheaza perfect revenirea imaginii la firescul ei

Am ales metoda de transfer manual al imaginii pe lemn deoarece lemnul imprumuta din personalitatea si energia imaginii, augmentând-o si dându-i noi valente

Andrei Cornea:

Acum am ocazia de a ma numara printre cei 6 fotografi implicati in acest proiect  – Wood Be Nice – expozitie de fotografie pe lemn, un eveniment absolut inedit, a carui idee a luat nastere
intr-una din serile lungi si friguroase din atelierul Una Isola Muy Hermosa, atelier pus la punct impreuna cu Daniel Loagar in decembrie anul trecut.
Fotografia, adusa in fata privitorului, respirand prin lemnul brut, contopindu-se cu fibrele si nervurile lemnului  ajunge sa emane acea emotie primordiala intr-o forma vie, inedita.

Share on Facebook

Tags: , , , , , , , ,
Posted in ARTA, INPROGRAM, VIZUAL | 2 Comments »

March 29, 2011

2 Responses to Wood Be Nice

  1. Trimbulind on March 29, 2011 at 19:10

    multumesc pentru sustinere
    si va asteptam la vernisaj

    • sibianu on March 29, 2011 at 21:09

      cu placere :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*