Rostul tepei

Nu stiu daca dintr-o pornire criminala ala Vlad Tepes de a infige o bucata de carne intr-un bat, sau poate dintr-un impuls nationalist de a revendica un produs alimentar traditional romanesc, cert e ca noua ne-a venit sa infigem un mic in Teapa lui Ghildus.

Prea se intreaba toata lumea cum a ajuns acest monument impunator in trupul Bucurestiului, ce vrea el sa ne comunice, cui ii place si unde ne va duce. E cazul sa luam o pauza de masa. Are cineva niste mustar?

Un lucru fascinant la Bucuresti este faptul ca e un oras interpretabil, in cel mai pur sens al cuvantului. E intesat de spatii, cladiri si monumente, conglomerate care iti lasa libera imaginatia. Oricine poate sa vada orice. E un oras in care teoria relativitatii e la ea acasa. Intrebarea de ce asa si nu altfel, va aduce aproape intotdeauna in fata un raspuns personal, valabil pentru cel mult un grup restrans de oameni. Trist? Nu neaparat, teoriile care insotesc fiecare interventie urbana reconfirma umorul tipic romanesc. Teapa a mai fost denumita falus, cartof pe bat, scobitoare cu maslina, vector cu coronita, ghildusa piramida,  circumcizia ratata, monumentul cu penetrare, cutitul din inima lui Iliescu, teapa de 56 de miliarde, creier pe bat, testicul la frigare.

Reinterpreteaza si tu Bucurestiul pe www.bucharestbyhand.ro

Bucharest By Hand este un nou experiment provocat de Grolsch.

Share on Facebook

Tags: , , , , , , ,
Posted in ARTA, FOLCLOR, VIZUAL | No Comments »

March 24, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*