IONA

de Lucia Marneanu

no fain. sa zic atunci despre iona. iona e un proiect de licenta. e batran de vreun an, de cand am terminat sectia de grafica de la uad din cluj. in final, ca tot omu’, trebuia sa ma prezint cu ceva onorabil de pe urma celor 3 ani. si cum stiam ca imediat dupa licenta ma paste si-o admitere, ca vroiam sa dau si la actorie apoi, in aceeasi vara, mi-am zis din timp ca ar fi bine sa gasesc un subiect si o formula plastica… mediatoare intre astea doua lumi (teatru si desen), care sa aiba cate-un pic din fiecare. si-asa am facut o banda desenata, cu gravuri si colaje si hartii fotografice si alte belele, dupa scenariu’ lui marin sorescu. planu’ era sa-l iau pe iona in repertoriu la admitere la actorie si sa-mpusc in felu’ asta doi iepuri dintr-o data: sa scormonesc ambitioasa textu’, prin desen, pana-i gasesc toate valentele si sensurile vizuale posibile si imposibile. si inarmata asa, cu o zdravana intelegere a textului, sa ma duc apoi sa rup gura targului la admitere, interpretandu-l bilibistrucizant :) planu’ n-a functionat pana la capat. de dat, licenta mi-am dat-o, au iesit pana la urma vreo 10 planse de felu’ asta. rezonabile. admiterea am dat-o, da’ fara iona- cand i-am zis tipului cu care ma pregateam, cu vreo 2 sapatamani inainte, ca vreau sa-l bag pe iona in repertoriu, mi-a zis ca nu-i de mine, e prea mocnit, prea matur personaju’ asta, sa-mi aleg altceva.

si-asa acuma sunt in anu’ doi la actorie, la cluj, unde sper ca pana la finalu’ facultatii, sa gasesc vreo  metoda sa raman cumva tot pe granita asta dintre teatru si plastica… si sa si supravietuiesc :)

nu stiu. ori in zona asta de bd, de animatie (solutia cea mai facila), ori intr-o zona de performance. ce sa fac, daca-mi plac amandoua la fel. poimaine incepe gala traficantului de cultura international… la oradea. e o chestie noua, ei zic experimentala. nu prea stiu ce trebuie sa facem :) zice: “experiment public, laborator de teatru, scurt metraje, biblioteca antitotalitara, happening, proiectie de film” etc. ca din intamplare, pe mine m-a-ntrebat cineva daca nu particip la sectiunea instalatie. am zis ca da. cu asta ma ocup acuma, sa vad cu ce se mananca.

Share on Facebook

Tags: , , ,
Posted in ARTA, FOLCLOR, VIZUAL | 1 Comment »

November 6, 2011

One Response to IONA

  1. unu cu pareri proaste despre prostii on November 28, 2011 at 20:01

    ba dar numai porcarii frate impartiti, ceva pozitiv si luminat n-ati face… si nu inteleg cum de toate prostiile vin din Cluj mai nene, v-au innebunit ungurii astia cu negreala lor de pe creier ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*