CULTURES OF RESISTANCE |Iara Lee | 2010| 73’ | Documentar | Color

Miercuri, 20 iulie, ora 21.30. Noul Cinematograf al Regizorului Român. Intrarea liberă

Cultures of Resistance” este un documentar care ne plimbă pe aproape toate continentele, arătând ce înseamna “rezistenţa creativă” şi cum se poate “lupta” pentru pace şi justiţie prin artă, fară bombe şi arme nucleare. Fascinată de o lume înecată în conflict, pe cale să se autodistrugă, regizoarea Iara Lee a căutat oameni suficient de încăpăţânaţi pentru a încerca să împiedice acest deznodământ. Cuvintele lui Ghandi – “Fii schimbarea pe care vrei să o vezi in lume” – sunt chiar motto-ul filmului.

Filmul face parte din proiectul ”SONAR”, dezvoltat de Ginger Group, care îşi propune să descopere oameni şi idei, cu scopul de a alunga pasivitatea. Ginger Group crede şi militează pentru o societate deschisă şi atentă la ceea ce se întâmplă în jurul ei, pentru libertatea de a ne face auziţi şi pentru posibilitatea de a reacţiona liber atunci când drepturile fundamentale ne sunt încălcate.

SONAR este transpunerea în offline a seriilor de posturi din categoria “Filmul de joi”, de pe site-ul Ginger Group, unde sunt prezentate filme documentare din aria socio-culturală, scopul acestora fiind de a prezenta oameni, idei, proiecte şi reacţii din toată lumea la probleme legate de drepturile omului şi de libertatea de exprimare.

 

Filmele din seria ”Sonar” vor fi difuzate din două în două săptămâni la Noul Cinematograf al Regizorului Român.

 

Pagina de Facebook a evenimentului.

Share on Facebook

Tags: , , , , ,
Posted in INPROGRAM, VIDEO | No Comments »

July 19, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*