24 Găleți, 7 Șoareci, 18 Ani la ICR

Seara de film de la Institutul Cultural Român

Vineri, 5 octombrie 2012, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat, în prezența regizorului Marius Iacob, documentarul 24 Găleți, 7 Șoareci, 18 Ani.

Marius Iacob este doctorand și asistent la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale“ din București, instituție ale cărei cursuri le-a absolvit în 2006 (secția imagine de film și tv). Filmul Oxygen (Manekino Film), realizat împreună cu Adina Pintilie, a fost selecționat la Rotterdam Film Festival. Marius Iacob a mai semnat imaginea pentru Ciobanul zburător, premiat la Locarno, regizat de Cătălin Mușat, și pentru Bric-Brac, regia Gabriel Achim, selecționat la Berlinale în 2006. Documentarele co-regizate de Marius Iacob au fost distinse cu mai multe premii internaționale.

În 2012, documentarul 24 Găleți, 7 Șoareci, 18 Ani a avut premiera internațională în Elveția, în cadrul Visions du Reel, iar la Festivalul Internațional de Film de la Cracovia a fost distins cu premiul Dragonul de argint pentru cel mai bun documentar. Filmul a mai fost selecționat în competițiile oficiale la Dokleipzig (Germania), la Festivalurile de la Sarajevo, Listapad (Belarus) și Taiwan International Documentary Festival – TIDF (Taiwan). În România documentarul a mai fost proiectat în 2011 la Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF, în cadrul Zilelor Filmului Românesc, și la Astra Film Festival.

24 Găleți, 7 Șoareci, 18 Ani, România, 2012, 39 minute
Undeva în Transilvania, viața „exotică“ pe care o duc Imre și Piroska i-a transformat încet într-unul dintre punctele de atracție ale zonei și într-un soi de exponate de muzeu. Existența lor liniștită și izolată începe să depindă de interacțiunea cu o altă lume. Rutina lor gravitează în jurul numerelor, iar pentru ei fiecare număr spune o poveste.
Cu: Imre Pokut, Piroska Pokut
Regia și scenariul: Marius Iacob
Director de imagine: Marius Iacob
Montaj, sunet: Marius Iacob / Vlad Voinescu
Producător: Adina Pintilie (MANEKINO FILM)

Filmele vor fi subtitrate în limba română. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Contact: Serviciul Presă al ICR, tel. 031 7100 624, biroul.presa@icr.ro

 

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM, VIDEO | No Comments »

October 2, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*