Tandrete cu sau fara morcovi

de Alexandra Ionescu
ilustratie Camino Ioana Despina


O sa incep prin a spune ca îmi place dansul contemporan, ma fascineaza, ma infioara miscarea corpurilor in cele mai nebanuite moduri si ce reusesc ele sa exprime fara cuvinte. O sa mai spun ca imi place Andreea Novac si abia asteptam spectacolul de aseara. Titlul ma incita grozav şi eram curioasă sa descopar ce voi vedea, cum pot reda corpurile asta.

In schimb spectacolul m-a enervat. M-a enervat teribil prin lipsa de dans, prin efectul static, prin tacerea pregnanta care te facea mai degraba sa intri in tine, decat sa iti iesi din cap si sa te lasi fascinat de trupul care se misca. M-a enervat și m-a captivat în linistea aia uneori mormântală in care aveai impresia că toata lumea a uitat sa mai respire. Vroiam un dans, oricare, sa ma scoată din stare, o săritură, o cădere, ceva care să spargă tăcerea aia care ieşea din mine şi umplea sala.

„I like to be watched, i like it when you stare” – Andreea a vrut un public voyeurist, care să asiste la intimitatea ei cu ea. Si l-a avut. A băut vin cu cineva, a oferit morcovi şi flori, a dansat, s-a lăsat privită, criticată, s-a dezbrăcat, ne-a invitat in momentul ala in care visează să se transforme în altceva. A oferit o intimitate pentru care mulţi am venit nepregătiţi, n-am ştiut cum să o luăm, dacă să intrăm şi să ne lăsăm pătrunşi de ea, o intimitate care a provocat, care a plictisit, fascinat sau dezgustat, o intimitate mai altfel decât avem parte în mod normal.

Despre tandreţe a avut premiera duminică, 14 octombrie, la centrul WASP, în cadrul eXplore Dance Festival.

Share on Facebook

Posted in ARTA, SPECTACOL | No Comments »

October 22, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*