Paul Bargetto’s FLYING SANDBOX

5 Jan 2013 | Ateliere |

Doctor’s Studio si Teatrul Bulandra recomanda actorilor care vor sa se miste, coregrafilor care vor sa joace, dar si regizorilor care vor sa vada cum e THE FLYING SANDBOX. O scoala pentru antrenamentul actorului cu regizorul american Paul Bargetto – director al New York City’s undergroundzero festival

18 – 24 Februarie (7 ore pe zi)
Teatrul Bulandra – Sala “Liviu Ciulei” Laborator

THE FLYING SANDBOX este un workshop pentru actori creat de regizorul Paul Bargetto, prin care participantii invata metodele folosite pe scena independenta a teatrului din New York. Workshop-ul a fost fondat in 2004 si a fost organizat in numeroase locatii din New York si din lume. In cadrul workshop-ului, actorii invata tehnici de asumare a unui antrenament riguros care ii ajuta sa inteleaga procesul bazat pe omogenitatea grupului, improvizatie structurata, transformandu-se astfel in agenti creatori in procesul creatiei scenice. The Sandbox are ca baza de inspiratie ideea marelui actor italian Marcello Mastroianni: creativitatea unui actor sta in a-si aminti libertatea de imaginatie pe care o are orice copil care se joaca in nisip.

PAUL BARGETTO este regizor international de teatru, producator si curator de festival. In ultimii 15 ani a trait si a lucrat in New York, dar si in orase din tari europene: Polonia, Romania, Germania si Turcia.  Este fondator si director artistic al East River Commedia, o companie internationala de teatru cu sediul in New York City, si director artistic si producator executiv al New York undergroundzero festival.  In 2005, a contribuit la fondarea Ligii Teatrului Independent, o organizatie de lobby / advocacy pentru teatrul independent din New York.  In 2011, i-a fost propusa functia de Regizor Producator in Rezidenta in cadrul The Living Theatre. Are diploma de Regie si B.A. in Drama obtinuta la University Columbia din San Francisco.

Cele mai recente spectacole includ: The Gospel of Saint Matthew dupa Pasolini cu The Living Theatre, A Couple of Poor, Polish-Speaking Romanians de Dorota Maslowska la Abrons Arts Center, AutoMotive – o explorare dramatica originala a istoriei americane a automobilului la PS 122, Auto da Fe, de Masataka Matsuda cu International WOW la Baruch Performing Arts Center, Crumble, Lay Me Down Justin Timberlake de Sheila Callaghan la Theater Bielefeld din Germania, The Taming of the Shrew and Serenada si Vulpe Filosof la Teatrul National Constanta – Romania, Serenade & Philosopher Fox la Collective: Unconscious, Philosopher Fox la Malta International Festival din Poznan, Poland, Striptease & Out at Sea la La MaMa ETC.  Cu productia Serenade and Philosopher Fox de Slawomir Mrozek a castigat premiul pentru cel mai bun regizor si producator al unei piese de teatru la New York Innovative Theater Awards, in 2005.

Detalii despre workshop
CE – THE FLYING SANDBOX O scoala pentru antrenamentul actorului
CINE – Regizorul american Paul Bargetto - director al New York City’s undergroundzero festival
DE CE – Sa antreneze, sa conecteze si sa inspire actorii.
CAND – 18 – 24 Februarie, 7 zile, 7 ore pe zi
CAT costa  – 420 RON
UNDETeatrul Bulandra – Sala “Liviu Ciulei” Laborator
PARTICIPANTI – 15
CONTACT – Pentru a rezerva un loc, trimite un CV si o scrisoare de intentie la adresa docthedoc@gmail.com.

Mai multe despre metodele folosite in THE FLYING SANDBOX
Viewpoints / Puncte de vedere:
O metoda de antrenament al actorului dezvoltata de coregrafii Mary Overlie si Anne Bogart in New York in timpul anilor 1970. Prin acest antrenament actorii invata metoda miscarii scenice structurate prin improvizatie, si legile dezvoltarii unui proiect plecand de la un ansamblu, grup, comunitate.
Suzuki Method / Metoda Suzuki:
O metoda de antrenament al actorului dezvoltata de Tadashi Suzuki din Japonia. Aceasta metoda riguroasa intareste puterea fizica pornind din interior, cautand echilibrul prin disciplina.
New Commedia / Noua Commedia (dell’Arte):
Aceasta forma este o metoda de lucru si dezvoltare profund estetica, ce apartine East River Commedia si lui Paul Bargetto. Este o evolutie a clasicei Commedia dell’Arte, cu radacini in grotesc, improvizatie, trup comun, personaj de compozitie, lazzi / scene comice cu dialog sau fara – improvizate, si exercitiu de masca – aplicat pe arhetipuri contemporane.
Ensemble Building Blocks / Sesiuni de omogenizare a grupului:
O serie de exercitii de improvizatie menite sa creeze o identitate a grupului, gandire in ansamblu, si independenta creativitatii grupului.
Ensemble Based Composition / Compozitii de grup:
Actorii sunt initiati in tehnicile compozitiilor/spectacolelor care se bazeaza pe un grup, ansamblu, trupa. In loc sa astepte pasivi viziunea unui director de teatru, trupa devine un participant activ, si un generator de material nou, transformand astfel relatia dintre trupa si actor, sau dintre trupa si regizor/director de teatru.

Atelierul se va termina cu un spectacol de prezentare a proiectului in fata unui cerc de prieteni, sau public, in functie de dorinta tuturor celor implicati.

Regizorul Paul Bargetto este Membru de Onoare al Doctor’s Studio.

Pentru a rezerva un loc, trimite un CV si o scrisoare de intentie la adresa docthedoc@gmail.com

Pentru detalii CONTACTEAZA-NE

 

Share on Facebook

Tags: , , , ,
Posted in INPROGRAM, SPECTACOL | No Comments »

January 28, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*