PONI HOAX live in Control

Vineri, 15 martie, Poni Hoax revine la Bucuresti promitand un performance spectaculos, un show care anticipeaza lansarea oficiala a celui de-al treilea material discografic ” State of War”.

Intrare: 30 lei
FB event
Sala Berlin/ club Control – Str. Constantin Mille, nr. 4
www.facebook.com/clubcontrol

Evenimentul este organizat cu sprijinul WIZZ AIR.
www.facebook.com/wizzaircom

♩♪♩♪♩♪

Desi ideea de muzica electronica frantuzeasca a capatat noi rezonante in anii ’90, odata cu aparitia Air, Daft Punk si apoi Justice, Poni Hoax se numara printre primele formatii care au imbinat ritmuri de dans galice cu o atitudine rock’n'roll solida. Influentati de perversitatea lirica a lui Serge Gainsbourg, Poni Hoax raman sofisticati, folosind acerbitatea clasica garage rock-ului intr-un context muzical definit de limite mult mai complexe, in care conteaza atat tensiunea acumulata in piese, cat si suavitatea folosita in degajarea acesteia.

Cu o structura instrumentala adaptata la aceste influente (doua clape – Laurent Bardainne si Arnaud Roulin; chitara – Nicolas Villebrin; tobe – Vincent Taeger), cei patru muzicieni originari din oraselul Barbès, studenti pe atunci la Universitatea de Muzica din Paris, au format Poni Hoax dupa ce l-au cunoscut pe solistul franco-cambogian Nicolas Ker, care la prima intalnire le-a amintit, cu alura sa exotica, de prezenta “camp-cool” a lui Bryan Ferry. EP-ul de debut, “Budapest”, a fost lansat in 2005, iar primul LP a iesit in 2006 la Tigersushi, sub productia lui Joakim.

Sunetul electro-rock al Poni Hoax atrage constant fani de ambele parti ale baricadei, iar single-ul “Antibodies”, de pe cel de-al doilea album (“Images of Sigrid”, 2008), a devenit rapid un hit de radio, dar le-a asigurat si o prezenta online constanta, datorita videoclip-ului controversat. Albumul jongleaza in jurul temei unui personaj cu numele Sigrid, o prezenta care se afla intotdeauna in salile de concert si in cluburi, influentand dispozitia formatiei si a publicului, formatia gasind astfel o naratiune prin care explica diferitele sale laturi.

Cinci ani mai tarziu, in 2013, dupa o pauza in care Nicolas Ker s-a dedicat unor side-projects, Poni Hoax revine cu cel de-al treilea album, “A State of War”, ce va fi lansat pe 18 martie, la doar 3 zile dupa concertul din Bucuresti. Daca v-au placut in 2010 la Street Delivery sau la DJ set-ul de “after” din Control, daca nuantele de Bowie sau Ian Curtis din prezenta lui Nicolas Ker (“un Morrissey decadent, sau un Jim Morrison elegiac”) suna intrigant, sau daca sunteti curiosi sa aflati cum a evoluat trupa in ultimii ani, va asteptam pe 15 martie la Control.

“An exemplar of perfectly accomplished modern pop music.” – 20 Jazz Funk Greats

“Rock’n'roll music with a wild hybridization of Italo disco, noisy garage and murder ballads, or Giorgio Moroder in bed with The Arcade Fire.” – Amazon

Facebook: www.facebook.com/ponihoax
Soundcloud: www.soundcloud.com/ponihoax
Twitter: www.twitter.com/poni_hoax

♩♪♩♪♩♪

Parteneri media: Radio Guerrilla, SapteSeri, Zile si Nopti, Jurnalul National, BeWhereVICE,  Decat o Revista, SUNETE, TATAIA, Arte si Meserii, Ziarul Studentesc CarevasazicaIQads,Feeder.ro, Veioza Arte, Metropotam.ro, InfoMusic.ro, Musicnights.ro, Urban.ro, Bestmusic.ro, Metalhead.ro, Metalfan.ro, No.3.ro, b365.ro, 9am.ro, Modernism.ro, partyhub.ro, HypeStreet.ro, Tonight.eu, Hipmag.ro, Anyplace.ro, tilllate.com, iConcert.ro, Nights.ro, Beatfactor.ro, Gingergroup.ro, Orasulm.eu, hailaconcert.ro, MaximumRock, alternativ.ro, electroblog.ro, thebeat.ro, muzicabuna.ro, hyperliteratura.ro, studentie.ro,  woobicha.ro, Mixtopia.ro, sofresh.ro, sub25.ro, subAsfalt.ro, cooperativaurbana.ro121.ro, hotcity.ro, kudika.romodista.ro, afterhours.ro, vinsieu.ro, evenimenteincluj.ro, indiescouts.ro.

 

Share on Facebook

Tags: , ,
Posted in INPROGRAM, MUZICA | No Comments »

March 12, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*