TM LIVE ii aduc pe MORCHEEBA si PAROV STELAR

sâmbătă, 8 octombrie, 22:00
Sala Polivalentă, București


Morcheeba, trio-ul format din fratii Paul si Ross Godfrey si Skye Edwards, a subliniat, pe parcursul unei cariere de 15 ani ce este trip hop-ul. “Unul dintre scopurile formatiei Morcheeba a fost intotdeauna de a crea albumul pe care nu il avem inca in colectia noastra”, afirma Ross Godfrey.

“Blood Like Lemonade” este albumul pe care l-au cautat in toti acesti ani, unul care transporta esenta albumelor deja clasice, ca “Who Can You Trust?” si “Big Calm”, in locuri noi si exotice. Sufletul materialului discografic este dat de groove-ul relaxat, downtempo, de trip-hop, care a ajuns deja o marca a trupei, imbogatit cu elemente intrigante si deosebite, cum ar fi linia instrumentului african kalimba de pe piesa “Even Though”, sitarul si muzicuta de pe “Mandala”, si sunetul metalic al chitarii de pe “I Am The Spring”, iar mai presus de toate, vocea unica a solistei Skye Edwards.

“Blood Like Lemonade” este, in acelasi timp, o introspectie cu melodii care reflecta trairi din viata personala a membrilor trupei si viziunea lor de viitor, iar transpunerile in personajele subliniaza asta: vampirul din “Blood Like Lemonade”, astronautul abandonat din “Even Though”, ucigasul din “Recipe for Disaster” si exploratorii vikingi din “Beat of The Drum”.

Toate aceste elemente alcatuiesc cel mai satisfacator album al unei cariere ce dureaza de 15 ani, timp in care Morcheeba a schitat ceea ce avea sa devina stilul trip-hop cu albumul de debut “Who Can You Trust?”. Cariera trupei Morcheeba este o calatorie care i-a adus in fata a zeci de mii de fani entuziasti din toate colturile lumii si de-a lungul timpului le-a oferit oportunitatea de a canta alaturi de mari eroi muzicali ca Big Daddy Kane, David Byrne, Kurt Wagner si Slick Rick. “Morcheeba este ca un cort mai mic, care are nevoie de noi toti pentru a construi structura care sa-l suporte” explica Ross.

morcheeba.co.uk myspace.com/morcheeba

 

Sunetele de jazz si swing combinate impecabil de Parov Stelar i-au asigurat acestuia o pozitie de top in randul producatorilor de talie mondiala. Alaturi de trupa sa, transforma
sound-ul celor patru albume si a numeroaselor single-uri intr-un show live dinamic.

Dupa primele release-uri, sub aliasuri diferite dar si cu numele sau real, Marcus Füreder a infiintat label-ul Etage Noir Recordings in 2003. Din acel moment a lansat piese doar sub numele de scena Parov Stelar. In 2004 EP-ul “KissKiss” si albumul ce i-a urmat la scurt timp “Rough Cuts”, au reprezentat momentul muzical in care a patruns pe scena internationala a muzicii electronice. Abordarea sa originala asupra productiei muzicale,
combinata cu un simt dezvoltat al esteticii sunetului i-a atras respectul colegilor si reputatia de pionier al unui nou gen muzical.

Termenul “Electro-Swing” a fost stabilit sa desemneze acest nou gen. Albumele urmatoare “Seven & Storm”, “Shine” si proaspatul album dublu “Coco”, impreuna cu numeroasele single-uri si remixuri, l-au pozitionat pe Parov Stelar ca unul dintre cei mai de succes artisti ai lumii muzicale internationale. Piesele sale au aparut in numeroase
reclame televizate si coloane sonore si au aparut pe mai mult de 700 de compilatii.

Dupa ce a pornit la drum ca artist solo, in 2005, Parov Stelar a decis sa completeze formula de scena cu instrumentistii care astazi formeaza trupa sa. Colaborarea cu patru muzicieni i-a influentat creatiile in mod evident. In formula aceasta, succesul si popularitatea au crescut vizibil, iar publicul si organizatorii de evenimente si festivaluri au fost cuceriti iremediabil de magic si energia show-urilor marca Parov Stelar Band.

ParovStelar.com facebook.com/ParovStelar

TheAmsterdams.com facebook.com/TheAmsterdams

ElectricBrother.ro facebook.com/ElectricBrother

 

BILETE avans – 70 de lei
Biletele in avans se pot cumpara prin comanda online la www.Bilete.ro sau din cele peste 500 de oficii postale de pe intreg cuprinsul tarii semnalizate “Aici Bilete.ro”, de la
Studio Martin, French Bakery Lipscani, Metrou Unirii 1 si Music Box.

Lista completa a oficiilor postale semnalizate “Aici Bilete.ro”:

http://bilete.ro/informatii.asp?sectiunea=oficii-postale-partenere

BILETE la locatie – 95 de lei

 

www.TMLIVE.ro

Share on Facebook

Tags: , , , , , ,
Posted in INPROGRAM, MUZICA | No Comments »

October 4, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*