Vernisaj: Cranguri din Apuseni

Joi, 7 noiembrie, la orele 20:00, Imbold, Galeria deschide expozitia Cranguri din Apuseni alaturi de Fundatia DALA. Dupa expozitia de la Muzeul Astra din Sibiu, instalatia Cranguri din Apuseni vine pentru prima data in Bucuresti la Imbold, Galeria. Vernisajul va fi sarbatorit cu Jam Session semnat de Andrei Argaetic si Adrian Neacsu (contrabas).

Expozitia a sarbatorit aniversarea a 50 de ani a Muzeului Astra din Sibiu pe 1 octombrie, iar joi aduce vorba buna si in Bucuresti. Crangul din Apuseni este o locuire comunitara izolata, care ocupa suprafete mari cu topografii, resurse, ocupatii si practici specifice zonelor montane si submontane ale arcului Carpatic.

Conceptul propus de Fundatia Dala, integrat in strategia de dezvoltarea pe termen lung a institutiei, s-a construit pe trei niveluri: experimentarea gradinii-peisaj, re-definirea institutiei muzeului ca instrument de mediere intre comunitati locale si public si muzeul ca expunere a memoriei colective.

Crangul din Dragu Brad, care expune generic fenomenul social al locuirii izolate din Apuseni, a fost propus ca sit pilot in aprilie 2013 in cadrul proiectului CultTour (Cultural heritage as a focal point for sustainable tourism), finalizat prin platforma de voluntariat si practici universitare, VOLAM (Volunteering in ASTRA Museum) in septembrie 2013.

Intrarea este libera.

Parteneri: Acuarela, Hello Menthol, Muzeul Astra, D Proiect, Fullcolor

Parteneri media: Sapte Seri, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Decat o Revista, HipMag, WebCultura.ro, Port.ro, TATAIA, Jazz.ro, Cooperativa Urbana, sub25.ro, Orasul meu, Artclue.net, DecosiEco.ro

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

November 4, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*