THE AGONY AND THE ECSTASY OF STEVE JOBS

Performance / Vineri 19 aprilie / 19.00 @ lorgean theatre.

Regia: Richard Pettifer

Intrare pe baza de invitatie lorgeantheatre@gmail.com.

 

Cat la 100% este adevarat? Despre pretul uman platit in context globalizarii.

Monologul THE AGONY AND THE ECSTASY OF STEVE JOBS scris de dramaturgul american Mike Daisey, in 2012, a captat atentia ziarelor. Acuzatiile care i s-au adus scriitorului s-au referit la cat din piesa in ce priveste viata lui Steve Jobs sau fabricile iPhones din China este real sau denaturat. Pentru subiectul spectacolului examineaza problema exploatarii muncitorilor chinezi pe masura ce succesul companiei Apple crestea, piesa s-a bucurat de interes din partea a numeroase comunitati, de la useri online, la mass media sau arta.

Pe langa elementele controvesate informative, diverse situatii petrecute in jurul lui Steve Jobs pana la decizii influentate politice, povestea /dramaturgia spectacolul captiveaza. Richard Pettifer este un LAIR/mincinos. Richard nu este Mike. Richard nu are accent american. Performance-ul in sinea lui este o minciuna? Evenimentele povestite chiar i s-au intamplat lui Richard?

Ce frapeaza la texul scris de Mike Daisey, spune artistul Richard Pettifer, este versatilitatea intrepretarilor date textului. Dincolo de, cat din cele scrise de Daisy este adevarat, complexitatea narativa a spectacolului se ascunde mai degraba in raspunsurile la intrebarile ce mai inseamana sa muncesti in prezent sau sa exploatam sau nu forta de munca chinezeasca in beneficiul tarilor dezvoltate sau mai exista un raportul de egalitate intre producator si consumator? „The Agony and the Ecstasy of Steve Jobs” vorbeste despre pretul uman platit in context globalizarii.

Artistul australian Richard Pettifer a plecat la 1 ianuarie 2013, din Melboune, in turneul mondial GLOBAL WARMING, avand ca destinatia finala, Berlin. In zonele pe care le viziteaza artistul este sprijinit de teatre si institutii locale, prin promovarea cauzei si oferindu-i spatiu pentru spectacolele sale. In Bucuresti, Richard Petiffer este sustinut de teatrul de apartament, lorgean theatre.

Richard Pettifer, director de teatru si artist din Australia, a participat in anii trecuti la Edinburgh festival (2006), Brisbane Festival (2007). A lucrat  pentru Melbourne Theatre Company sau Opera Australia. In 2010, a participat ca invitat de onoare la Baltic Circle Theatre Festival in Finland, iar in 2012 a creat si interpretat controversatul spectacol „The Agony and the Ecstasy of Steve Jobs”. pagina spectacolului www.agonyecstasymelbourne.blogspot.com

Share on Facebook

Tags: , , ,
Posted in INPROGRAM | No Comments »

April 16, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*