Survival Unit 3 la Club Control

JADD și Club Control vă prezintă una dintre cele mai interesante trupe de free-improvisation ale ultimilor ani, Survival Unit 3, compusă dintr-o legenda vie, saxofonistul și trompetistul Joe McPhee, a carui muzică creativă, profund emoţională, spirituală si expresivă a produs infiinţarea a doua case de discuri pentru a-i documenta opera – CJR(Cadence Jazz Records) și Hat Hut. Formulele cele mai cunoscute în care îl regăsim pe McPhee în ultimul deceniu sunt cu Ken Vandermark si Kent Kessler, Peter Brötzmann Chicago Tentet și, mai ales, Trio X, alături de Dominic Duval si Jay Rosen.

Fred Lonberg-Holm la violoncel și electronice, asul din mâneca al grupului. Fost elev al lui Morton Feldman și Anthony Braxton,  membru de bază în Vandermark 5 și în Peter Brötzmann Chicago Tentet, Holm apare și în multiple formule improvizatorice alături de John Butcher, Jim Baker, Wilbert DeJoode, Axel Dörner, Mats Gustafsson, Jim O’Rourke, David Stakenas sau Ben Vida.

Și asirianul din Chicago – percuţionistul Michael Zerang este, ca și Fred Lonberg-Holm, un muzician în afara oricaror categorisiri. Fondator al seriei de performance-uri Link’s Hall, peste 100 de colaborări in teatru, dans, artă experimentală, membru în Peter Brötzmann Chicago Tentet sau Resonance Ensemble și, bineînţeles, în formule restrânse cu Mats Gustafsson, Raymond Strid, Sten Sandell, Jaap Blonk, Jim Baker sau Alberto Braida.

www.jadd.ro
www.joemcphee.com
www.lonberg-holm.info
www.michaelzerang.com

Marti, 20 martie, ora 22:00 @ Club Control

Intrare: 20 lei

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

March 18, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*