Scrie despre Tine se incheie cu doua premiere

Bucuresti, 3 iunie

Festivalul de Teatru Independent Scrie despre Tine se incheie saptamana aceasta cu premierele a doua piese de teatru dezvoltate in cadrul atelierului de dramaturgie Scrie despre Tine.

Cea de-a patra premiera din cadrul Festivalului Scrie despre Tine, Ultimii eroi de Anca Stefan, va avea loc joi, 6 iunie, la Teatrul Apropo, de la 19.30. Din distributie fac parte Catalina Balalau, Lucian Teodor Rus, Iulia Verdes, Marian Olteanu, Sever Barzan, iar regia este semnata de Ilinca Harnut. Piesa dezvaluie aventurile unui grup de adolescenti care viseaza la o viata ca-n filme, departe de orasul de provincie in care s-au nascut.

Ultima premiera din Festival este La bucatarie si la mare, de Cosmin Briciu, cu Stefan Patrascu si Oana Popescu in distributie. Este povestea unei relatii de dragoste care trebuia sa supravietuiasca si sa evite banalul. Ce s-a intamplat cu ea, vom afla duminica 9 iunie incepand cu ora 20.15, la Teatrul de Arta Bucuresti.

In ultima saptamana a Festivalului vor fi prezentate publicului si fragmente din textele acum in lucru in cadrul atelierului Scrie despe Tine.

Pornind de la experientele lor personale, cei mai tineri cursanti ai atelierului Scrie despre Tine au creat povesti captivante pe care le vor prezenta intr-un spectacol-lectura, marti 4 iunie, incepand cu ora 19.00, in sala 205B a UNATC.

Este un puzzle de texte si povesti pe care jucatorii Scrie despre Tine le dezvolta in lucrul la piesele de teatru in curs de scriere. Sunt texte pe teme personale, asumate, despre identitatea si intrebarile cele mai puternice pe care le ridica asumarea unei povesti personale care devine piesa de teatru, declara Vera Ion si Sorin Poama, fondatori ai proiectului Scrie despre Tine.

Festivalul se incheie, asa cum se cade, cu o petrecere la care sunt invitati toti cei care au participat la evenimente: scriitori, actori, regizori, membri ai echipei experimentale si spectatori. Petrecerea va avea loc in Club Control, incepand cu ora 23.00, iar Fanfara Extraterestra ii va insoti pana in zori pe toti cei care doresc sa sarbatoreasca succesul acestei primei editii a Festivalului Scrie despre Tine.

Alte informatii despre evenimentele acestei ultime saptamani a Festivalului Scrie despre Tine gasiti mai jos:

Texte in lucru
Marti, 4 iunie, ora 19.00
UNATC, sala 205b
Intrare libera

ULTIMII EROI
De: Anca Stefan
Cu: Catalina Balalau, Lucian Teodor Rus, Iulia Verdes, Marian Olteanu, Sever Barzan
Joi, 6 iunie, ora 19.30
Teatrul Apropo (Strada Foişorului nr. 160)
Intrare libera

Despre piesa:
Un grup de adolescenti dintr-un oras de provincie viseaza la Bucuresti cu gandul ca, atunci cand vor ajunge acolo, toate problemele vor disparea ca prin minune. Intre timp, trec prin experiente mai mult sau mai putin normale.

Despre autoare:
Anca Stefan s-a nascut in 1986 si a crescut intr-un oras mic cu multi prieteni si multe felinare. A vrut sa se faca zidar, dar a ajuns sa scrie poezii. A publicat trei volume de versuri la 13, 15, 17 ani (“Echivalentul intrebarilor” , “Aici se respira” , “Cresteri” ) si a luat si ceva premii pentru ele pana la 19 ani. Cel de-al treilea volum a fost transformat in piesa de teatru “Gandurile nasului din cutie” care a luat premiul I la Festivalul National de Teatru in Limba Engleza(2005). Apoi Anca s-a dus la Bucuresti sa lucreze in advertising. Acolo a terminat o facultate si un master care aproape i s-au parut interesante, a participat la workshop-ul de scenaristica “First Draft” si, de vreo cinci ani, e copywriter.

LA BUCATARIE SI LA MARE
De Cosmin Briciu
Regia: Vera Ion, Sorin Poama
Cu: Stefan Patrascu, Oana Popescu
Duminica, 9 iunie, ora 20.15
Teatrul de Arta Bucuresti (str. Sfantul Stefan 21)
Intrare libera

Despre piesa:
Povestea relatiei de mai bine de 10 ani dintre doi tineri care isi promit ca nu vor deveni ca parintii lor, ca nu se vor blaza, ca vor creste impreuna. Pana la urma, relatia lor devine o constructie mai mare decat ei si nu pot decat sa o vada cum se prabuseste sub ochii lor.

Despre autor:
Cosmin Briciu s-a nascut în 1977 în Bucuresti, a făcut “uman” la Colegiul Dimitrie Cantemir, apoi filosofie la particulara unde a terminat cu o licenta in estetică, apoi sociologie, nivele post-universitare, la stat. A fost profesor de liceu, ziarist, angajat la Guvern intr-o organizatie care facea, in cea mai mare parte din timp, cercetare sociologica, iar in prezent este angajat intr-un institut de cercetare din sectorul public. A devenit parte din experienta Scrie despre Tine dupa ce a urmarit spectacolul Ichclown, era intr-o perioada in care se gandea sa realizeze un documentar antropologic despre membrii generatiei lui, iar povestile de pe scena i s-au parut familiare.

 

Intrarea la toate spectacolele din Festivalul Scrie despre Tine este libera si se face in limita locurilor disponibile.

Mai multe detalii despre proiect: www.scriedespretine.com

Reprezentatiile primei editii a Festivalului de Teatru Scrie despre Tine au loc in locatiile partenere:  MNAC, Teatrul Act, Teatrul de Arta Bucuresti, Teatrul de Comedie, Teatrul Apropo, Teatrul Luni Green Hours,Legere Café, Lente&Cafea JoinPoint, Carturesti Café Verona, UNATC.

Festivalul Scrie despre Tine este un proiect cultural finantat de AFCN si realizat sub inaltul patronaj al Ambasadei Irlandei la Bucuresti.

Parteneri media: COCOR Media Channel, Revista de Povestiri, VICE, Sub25, Sapte Seri, Money.ro, Cooperativa Urbana, ArtWe.ro, Ginger Group, Modernism.ro, Revista Arte şi Meserii, Fundaţia Paspartu, ArtAct Magazine, Peteava.ro, Feeder.ro, LiterNet.ro, IQads.ro, Orasulm.eu, Bucharest-Guide.ro.

 

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

June 3, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*