Sarbatoarea de Sanziene @ Galateca

Sarbatoarea de Sanziene si 9 zile magice la Neogalateca

În prag de solstiţiu, Galeria de Artă Contemporană Galateca a deschis o expoziţie cu totul specială: ‘Măiastra – Povestea nespusă a iei’. În centrul atenţiei se va afla ia românească, simbol identitar şi de protecţie, ale cărei semne aşteaptă să fie desluşite şi asumate. Expoziţia prezintă o selecţie de bluze româneşti de patrimoniu sub forma unei instalaţii de artă, o serie de 200 de fotografii interbelice din colecţia britanicei Beryl de Zoete, precum şi faimoasele fotografii ale Reginei Maria, în veşmânt tradiţional românesc. Cu acesta ocazie, va fi expusă în premieră colecţia de ii vechi a poetului Mircea Dinescu.

Proiectul este realizat de Galeria “Galateca” în colaborare cu Muzeul Horniman din Londra, Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Complexul Muzeal Astra din Sibiu, Muzeul Bucovinei din Suceava şi Fundaţia Culturală Mircea Dinescu.

Celebrarea iei va continua in seara de 23 iunie cu reinvierea unor traditii si obiceiuri stravechi,Galateca sarbatorind Noaptea de Sanziene cu flori, muzica, dans, proiectii  si legende.Membrii trupei Passe-Partout, Alexandra Neacsu, Lelia Marcu  – Vladu, Daniela Niculae si  Ionut Marcu ne vor incanta cu un dans foarte special.  Astfel intre orele 19:00 si pana la prima roua, va invitam sa va bucurati alaturi de noi. Ca eveniment asociat pe 21 iunie vor incepe cele „9 zile magice la NeoGalateca” cu o selectie de obiecte autentice, ii vintage, fashion si obiecte de design inspirate din traditiile romanesti.

De Sanziene, Neogalateca, Gallery shop-ul integrat in spatiul cultural Galateca, isi intampina clientii cu o noua selectie de obiecte de design si fashion inspirate din arta traditionala romaneasca. „9 zile magice la Neogalateca” in care te poti delecta cu ii, bijuterii, produse de design contemporan, mic mobilier si tot felul de cadouri inspirate autentice semnate de Ciprian Vrabie, Lana,  Andra Andreescu,Culture Soup, Ia Romaneasca, Mandra Chic, Mihaela Ivana, UnaCaLuna, The Awesome Projects sau NoTime. Doar in aceste 9 zile magice va veti putea bucura la Galateca de cele mai noi modele de inspiratie etno, mici obiecte decorative, carti postale si alte mici cadouri.

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

June 21, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*