Salonul de Carte de la Paris

Programul autorilor romani la Salonul de Carte de la Paris

Joi, 21 martie 2013, se va deschide Salonul de Carte de la Paris, ajuns la editia a 33-a, manifestare la care Romania este tara invitata de onoare.

Programul celor peste 50 de autori si artisti romani participanti la Salon include mese rotunde, recitaluri, ateliere, sesiuni de autografe. Statutul de tara invitata de onoare va prilejui, pe langa programul derulat la standul Romaniei si in spatiile dedicate din incinta Salonului, evenimente gazduite de ICR Paris, de Ambasada Romaniei, la Centre National du Livre, la Sorbona, la Pen Club Paris precum si la Libraria l’Ecume des Pages, Saint Germain.

Literatura romana actuala, raporturile scriitorilor cu istoria secolului trecut, legaturile culturale cu Franta, diaspora literara sunt cateva dintre temele care vor fi abordate in cadrul dezbaterilor. Mentionam, din program, mesele rotunde: Cum se reflecta criza societatii in literatura romana contemporana? (moderator: acad. Eugen Simion); Thrilller-ul intre senzational si politic (moderator: Horia Garbea); Est-Vest: regasiri literare; Avangarda in Franta si Romania, destine incrucisate (moderator: Raphaël Sorin); Literatura emigratiei romane – A scrie dincolo de granite (moderator: Eugen Simion); Romania lui Ovidiu (moderator: Paul de Sinety); PIF, un personaj francez in Romania (moderator: Didier Dutour); Culisele Scriiturii: principiul incertitudinii (moderator: Basarab Nicolescu); Spiritualitate romaneasca in Europa secolului XX: Alteta Sa Regala Principele Radu de Romania (moderator: Adrian Cioroianu); Exilul literar romanesc in Franta secolului XX – Marile figuri (moderator: Catherine Durandin); Prospetime si inflacarare. Noul val al teatrului romanesc (moderator: George Banu).

Vor avea loc, de asemenea, lecturi de basme romanesti si o prezentare si demonstratie culinara – Latinitatea unei bucatarii orientale– realizata de Mircea Dinescu.

Programul complet AICI

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

March 19, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*