RECUPERARI

Participarea la conferinta e gratuita, dar se face pe baza înscrierii online [clic aici]

EXPOZITIA
Miercuri, 16 octombrie, ora 18 – vernisaj / Deschisa pâna la 16 noiembrie
Loc: CASA MINCU, sediul Ordinului Arhitectilor din România

O selectie de recupari recente de arhitectura si design din România. Metamorfoze care dau nastere unora dintre cele mai inteligente, responsabile si poetice proiecte din ultima vreme.  interventii prin care lucruri umile devin utile si capata stralucire. Recuperarea e o actiune etica: aproape mereu e mai sustenabil sa pastrezi si sa valorifici decât sa distrugi; în plus, mai multa grija azi din partea comunitatii înseamna si o salvare a patrimoniului oficial de mâine.
Reciclarea nu e doar o moda, ci si o revenire la o metoda arhitecturala si sociala fundamentala. Practic, tot ce a ajuns astazi pâna la noi este rezultatul suprapunerii de interventii asupra unor constructii intiale, al îngrijirii si adaptarii timp de generatii. Recuperând cladiri, recuperam si valori culturale – fara racnete antimoderne si eforturi stilistice absurde. Poate si de aceea e ceva atât de fascinant în reparatie, recompunere, reinventare, în actiunea minimala si eficienta asupra unui fond existent. [Mai multe detalii aici]

Vitamin A: Punct termic transformat în birou de arhitectura, Timisoara

CONFERINTA
Joi, 17 octombrie, ora 17.30 / Participare pe baza înscrierii online [clic aici].
Loc: Aula Magna a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I“, Bucuresti

Patru prezentari despre renasterea si metamorfoza unor locuri sau obiecte uitate sau dispretuite. V-am pregatit un Zeppelin plin de arhitectura tare, proiecte premiate si strategii câstigatoare.
Vorbitori:

  • Jan Mannaerts (360 Architecten), Belgia

O veche berarie Stella Artois devine centrul cultural Creative Minds @ The Hoorn, o fosta cladire feroviara devine centru de arta, copii si tineret. Alte proiecte reinventeaza bucati întregi de oras.

  • Cosmin Pavel si Cristina Constantin (Abruptarhitectura)

De la casa din garaje premiata la Bienala, la multe alte actiuni de vaorificare super-eficienta a unui fond existent.

  • Elias Messinas (ECOWEEK), Grecia & Israel

Despre Intermediate Design – un proces de proiectare inspirat de catre Hassan Fathy si dedicat implicarii tinerilor profesionisti si studentilor în dezvoltarea de solutii sustenabile.

  • Serban Sturdza (Prodid si Pro Patrimonio)

Unul dintre cei mai importanti arhitecti din România e si unul dintre cei mai înfocati sustinatori ai prezervarii si reinventarii unui fond existent si a unei proiectari împreuna cu comunitatile.
[Mai multe detalii aici]

Prodid si Pro Patrimonio: realizarea unei statii de autobuz din fier forjat, Tibanesti

Organizator: Zeppelin
În parteneriat cu: Ordinul Arhitectilor din România, Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”
Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National
Parteneri:  Rigips, Reynaers
Sponsori: Lafarge, Velux

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

October 12, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*