{PAF! PERFORMART #3}

BUCUREŞTI OPTIMIXED de Noaptea Albă a Galeriilor

{PAF! PERFORMART #3}

Joi, 23 mai: Vineri, 24 mai, de Noaptea Albă a Galeriilor, expoziția colectivă București Optimixed poate fi vizitată într-un nou spaţiu prietenos, la Atelierul de Print, pe Mavrogheni, nr.10.

De la 19:00 la 03:00, la PAF! PERFORMART #3 vizitatorii se vor putea fotografia într-un corner artsy cu decor vintage de Bucureşti şi personaje fantastice, în timp ce doi dintre artiştii Bucureşti Optimixed, Loreta Isac şi Cătălin Lartist, primesc liber la imaginație și desenează live.

Așa cum spunea chiar ea recent într-un interviu colorat, Loretei Isac îi place să deseneze noaptea, înconjurată de liniștea de somn general, când totul devine mai clar și ideile intră mai ușor pe fereastră. Artist, ilustrator și graphic designer, Loreta Isac își compune lumea după rețeta proprie. Realitatea creată de ea prinde viață prin compozițiile pline de imagini senzoriale, artista reușind să ne inițieze într-un univers atemporal cu o armonie aparte în forme și culoare. www.povesti-de-adormit-copiii.ro, www.facebook.com/LoretaIsacpovesti

Cătălin Lartist revine la Atelierul de Print cu un fresh Digital Painting Live Performance. Lartist creează un grafic design suprarealist si expresionist și reușește să dea glas ecourilor artei clasice prin limbajul sofisticat al tehnicilor mixte digitale. Ca o oglindă deformată, îi place să distorsioneze și să mixeze idei și imagini care-l inspiră să deseneze compulsiv.

https://www.facebook.com/pages/Lartist/174394739252812

Pentru Noaptea Albă a Galeriilor, Atelierul de Print pregăteşte un pop-up art shop cu printuri de artă în serie limitată semnate de artiştii din portofoliul galeriei şi multe bunătăți-surpriză de văzut, de gustat, de ascultat, de pus la gât, de pus deoparte și de dat mai departe.

Accesul la eveniment este liber.

Expoziția BUCUREȘTI OPTIMIXED, o iniţiativă de reactivare a singurului festival de artă digitală din România – Print Art Fest (PAF!), aduce la un numitor comun identităţile individuale ale tinerilor artişti care au intervenit peste cele mai apreciate fotografii din proiectul Bucureşti Optimist. Realitatea optimistă surprinsă în fotografiile lui Cristian Vasile (Igu) a devenit astfel spaţiu de joacă pentru imaginaţia celor 12 artişti invitaţi: Ghica Popa, Kitră aka Nicu Duţă, Loreta Isac, Mădălina Andronic, Adrian Laie, Artpi Arpad Rezi, Cătălin Lartist, George Roşu, Paula Rusu, Veronica Neacşu, Victor Fota, D’JR Victor Manea.

Organizatori: Atelierul de Print, Asociaţia Culturală Imbold, Bucureşti Optimist.

Parteneri media: Șapte Seri, Arhitectura, Igloo, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Decât o Revistă, Zeppelin, HipMag, Radio Guerilla, WebCultura.ro, Port.ro, TATAIA, Orașulm.eu, Artclue.net, DecoșiEco.ro, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, IqAds.ro, Designist.ro, Dizainar.ro, Vernisaje.ro, Inspired Concurs de Idei

Print Art Fest (PAF!) este un proiect-eveniment destinat tuturor formelor inovatoare de artă care folosesc mediile digitale pentru exprimarea creativităţii: fotografie, artă conceptuală, ilustraţie, art direction, urban art, street art. PAF! îşi propune să devină un agregator de idei artistice out of the box şi o rampă de lansare a tinerilor artişti români care se exprimă în mediul digital.
http://printartfest.ro/

Atelierul de Print susține artiștii români și și-a propus să aducă arta contemporană mai aproape de
publicul care o apreciază. Astfel a creat prima galerie de artă românescă online cu lucrări oferite în
serii limitate, semnate de artiști și însoțite de certificate de autenticitate.
http://atelieruldeprint.ro/

Imbold, Asociația Culturală este o organizație non-guvernamentală care are ca scop promovarea
industriilor creative și, în special, a artelor vizuale din România. Imbold, Galeria este primul proiect
permanent al Asociației, un spațiu neconvențional, special amenajat pentru găzduirea expozițiilor de
artă contemporană. Imbold, Galeria este completată de spațiul primitor al Acuarela, Bistro de Arte
www.facebook.com/ImboldGaleria

București Optimist: Cristian Vasile (Igu) descoperă povești “despre jumătatea plină a orașului” și le fotografiază. Proiectul a fost lansat în martie 2012, și, intr-un an de existență optimistă, a strâns peste 30.000 de fani pe pagina de Facebook unde este updatat constant cu documentarile foto ale laturii pozitive a Bucurestiului.
www.facebook.com/BucurestiOptimist

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

May 23, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*