Maia Stefana Oprea TRANS / FIGURARE

Centrul Metropolis vă invită sâmbătă, 29 iunie, de la ora 18.30, la vernisajul expoziţiei de pictură „TRANS / FIGURARE a artistei plastice Maia Ştefana Oprea, coordonată de Nora Stîngu şi Nada Stîngu.

În deschiderea expoziţiei va vorbi conferenţiar univ. dr.  Daniela Frumuşeanu.

Picturile din seria „Trans / Figurare” urmăresc un soi de încapsulare a timpului, prin însăşi acuta conştientizare a trecerii sale, care se afirmă ca o îndelungată aşteptare: aşteptarea ca noi deşeuri să fie create, apoi inventariate, arhivate şi transformate, într-un proces pe care artista şi-l imaginează continuu. Aceste cazuri obiectuale ale vieţii de zi cu zi sunt „captate” în scopul construirii unor portrete ale consumabilelor, ale unei naturi neînsufleţite.

Maia Ştefana Oprea: „ Având la bază un sistem personal prin care elemente din gospodărie sunt transformate în limbajul abstracţiunii, caut, la graniţa lumii imperceptibile, acea viaţă intermitentă din obiecte, acea pulsaţie sau încremenire, acea viaţă intermediară dintre animal şi obiect, acea umbră sau acel reflex, <<acel element misterios care este animal câteva ore din zi şi numai sub acţiunea luminii >>(Odilon Redon, „Jurnal”). Sub învelişul lor, noile obiecte transpuse în picturi nu lasă să transpară şi conţinutul lor, evidenţiind un punct de oprire în căutarea unei noi identităţi, punct în cadrul căreia singura formă de supravieţuire pare a fi prezervarea experienţelor, trăirilor, amintirilor, cadavrelor, istoriei. La limita dintre spaţiul dezagregat şi cel interior, picturile se înscriu într-o rutină a vieţii de zi cu zi, dar ca o anti-naraţiune ce sugerează simpla dizolvare a trecutului. Efortul însuşi pare să producă ceva ce ar putea fi o statuie a inutilităţii. ”

Program: L-V: 9.00-17.00; S: 9.00-17.00//iunie – octombrie 2013
Centrul Metropolis, Bdul Iancu de Hunedoara nr. 56-60, Bucureşti

Sponsori: PictorShop, Maimeri, Soravia Group, Carpatvin

Parteneri media: ArtLine, ArtOut, Feeder, TATAIA, VinsiEu, Vernisaje, Vreau Arta

Share on Facebook

Tags: , , , ,
Posted in INPROGRAM | No Comments »

June 24, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*