Made in RO

Târg de design românesc. Evenimentul organizat de Fundația DALA și Designist.ro în cadrul Programului Anima ASTRA a avut loc la Muzeul ASTRA din Sibiu și a adus mai aproape de locuitorii Transilvaniei designul românesc contemporan.

Muzeul ASTRA din Sibiu a găzduit pe 7 și 8 septembrie expoziția Made in RO, care a adus mai aproape de sibieni, dar și de clujeni și alți locuitori ai Transilvaniei obiecte de design, toate create de designeri români care explorează spațiul motivelor tradiționale reinterpretate contemporan.

Evenimentul Made in RO de la Sibiu, organizat de Fundația DALA și Designist.ro,  face parte din programul de Animații Culturale „Anima ASTRA” – organizat de Fundația Dala și aparține unei serii de evenimente culturale desfășurate cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de existență a Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, cel mai mare muzeu în aer liber din România.

Vizitatorii au avut ocazia să facă cunoștință cu aceste obiecte în cadrul tradițional oferit de siturile muzeului, cu monumente vechi de sute de ani, care reprezintă de fapt sursa de inspirație a designerilor invitați să expună. O reîntoarcere la tradiție, o regăsire a valorilor și a identității – se remarcă ca o tendință în design-ul românesc contemporan.

Așa cum Muzeul ASTRA ne arată o lume creată în decursul unei istorii în care românii și-au delimitat un spațiu al lor, care să-i deosebească de alții, care să-i facă unici și să le dea un sentiment al apartenenței, al statorniciei, așa și designerii contemporani revin la tradiții, la obiceiuri, la zicale, la arta populară și la meșteșuguri, la motivele tradiționale ale iei pentru a crea obiecte de design noi, contemporane, care să-i deosebească și să-i facă unici în peisajul designului de obiect european și chiar est european, spațiu cu care împărțim o istorie comună.

Au expus următorii designeri: Ciprian Vrabie, Cai verzi pe pereți, Alina Turdean, The Craft LAB by Irina Neacșu, Alexandra Constantinescu, ArhiDot Design, Mihai Stamati, Ideogram Studio, Una ca Luna, Mihaela Ivana, Sucita Goodies, Iutta, Mândra Chic, Minitremu, Ioana Corduneanu, Ciprian Manda, Ruxandra Sacaliș.

Made in RO – Târg de design românesc este un concept al DESIGNIST.RO, lider de opinie pe zona de design, arhitectură și industrii creative în online-ul românesc. Evenimentul reprezintă continuarea firească, în offline, a demersului susținut de designist.ro, prima platformă online din România care aduce în atenția publicului designerii români prin conținut original, de foarte bună calitate.

Parteneri media ai evenimentului: Igloo, ELLE Decoration, Șapte Seri, Atelierul de Proiectare, Zeppelin, All Hollow, Totul despre mame, Bookaholic.ro, SUB25, The Vandalist, Modernism.ro, Hot City, Orasul meu, Mixtopia, Ginger Group, Plăcerile lui Noe, Veioza Arte, bazavan.ro, La Blouse Roumaine, Revista Bulevard, Sibiu 100%, Institute The Magazine, Neaparat.ro, ELLE, Avantaje, Unica.

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

September 10, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*