Lectura corpului in spectacolul de dans contemporan

Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) demareaza seria programelor prin care isi propune sa incadreze estetic, critic si analitic unele dintre spectacole pe care le prezinta in sala Stere Popescu. Prin stabilirea de raporturi cu alte lucrari, prin pozitionari istorice, stilistice, estetice, prin oferirea de repere sau referinte CNDB deschide dialogul cu publicul sau.

Joi, 28 noiembrie, ora 19.30 CNDB prezinta spectacolul Lay(ers) creat si interpretat de Cristina Lilienfeld.
Spectacolul va fi urmat de o conferinta despre lectura corpului in spectacolul de dans contemporan ce ii are ca invitati pe Mihaela Michailov, Igor Mocanu si Cristina Modreanu.
Piesa Lay(ers) a obtinut recent Marele Premiu al competitiei ALT CONCURS NATIONAL DE COREGRAFIE.

“Lay(ers) exploreaza conexiunea dintre piele ca organ si emotie. Proiectul meu are ca punct de plecare o imagine la care am rezonat foarte puternic atat senzorial cat si emotional. In imaginea respectiva tema este legata de pielea umana si felul in care ea traieste, se schimba, se decojeste. M-a dus cu imaginatia la acele masti pentru ingrijirea pielii care se desprind asemeni unei a doua pieli de care te dezbraci. Am inceput sa caut similaritati intre pielea sarpelui care se schimba cand nu mai este potrivita pentru el, intre scoarta copacului care se usuca, se crapa intr-un mod foarte expresiv si pielea umana.

In aceasta calatorie am descoperit, cu fiecare etapa si strat de piele explorat, noi emotii din ce in ce mai brute, mai sincere. Pe de o parte pielea exprima interiorul nostru iar pe de alta parte, o vad ca pe un “paznic” care face legatura intre noi si lume. Astfel, este o lupta de a patrunde in interior, de a lasa emotiile sa se exprime, de a lasa sinele sa iasa.

Lay(ers) este un spectacol in care va las sa patrundeti in interiorul meu si sa ma vedeti in toata vulnerabilitatea.”

Cristina Lilienfeld

28 noiembrie, ora 19.30, Sala Stere Popescu
Lay(ers)
O piesa de Cristina Lilienfeld
Concept si interpretare: Cristina Lilienfeld
Muzica: Brian Eno si Portsihead
Multumiri: Bernard Baumgarten si Cosmin Manolescu pentru suport
Producatori: Centrul de Cultura “George Apostu” Bacau si Centre Choregraphique Trois C-L

Rezervari se pot face la adresa rezervari@cndb.ro sau pe site-ul www.cndb.ro.
Pretul unui bilet este de 20 lei.

Sambata, 30 noiembrie, ora 19.30 va invitam la cel mai recent spectacol creat si interpretat de
Paul Dunca, Katia Pascariu si Jak Neuman – “Omul si Albina sa” – ce isi propune sa exemplifice potentialul improvizatoric al folclorului.

Performance-ul a fost realizat dupa un text de Jak Neumann si are ca poveste centrala sacrificiul ritual pe care stramosul il dezvaluie prin vis copilului adormit din contemporaneitate.

“Pe cat de constienta lumea este de propria sa “iluminare”, pe atat e de pornita spre idealizarea personajului malefic, spre o reconstructie cat mai perfecta a dusmanului. Insa observarea acestei realitati nu poate avea loc fara transformarea ireversibila a acesteia. La ce componente ale vietii suntem dispusi sa renuntam si care ar putea fi sacrificiul pe care fiecare trebuie sa il faca pentru dez-intemeierea razboiului?”

30 noiembrie, ora 19.30, Sala Stere Popescu
Omul si Albina sa
De/cu: Paul Dunca, Katia Pascariu si Jak Neuman
Performance dezvoltat in cadrul programului de rezidente ArtistNe(s)t 2013, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National
Producatori: Asociatia ArtistNe(s)t – Reteaua Centrelor de Rezidenta pentru Artisti in parteneriat cu Muzeul National “George Enescu” si Centrul de Cultura “G. Apostu” din Bacau

Rezervarile se pot face la adresa rezervari@cndb.ro sau direct pe site-ul www.cndb.ro

Pret bilet: 20 lei

Detalii despre urmatoarele evenimente gasiti pe www.cndb.ro

Parteneri media: Artclue, Hipmag, Online Gallery, Liternet.ro, GingerGroup, Modernism.ro; SUB25.ro, Vice.ro, Webcultura, Webpr.ro, Art Act Magazine, Sapte Seri, Orasul meu, Metropotam.ro, Getlokal.ro; 121.ro, Tataia, Suplimentul de Cultura

 

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

November 25, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*