KraftMade la Design Your Christmas!

Meșteșugarii de la KraftMade s-au pus la treabă ca să vă aducă de Crăciun lucruri de poveste făcute cu puterea mâinilor și înțelepciune strămoșească. Colecția realizată special pentru târgul româno-austriac Design Your Christmas de Rodica, Marcel și Uwe evidențiază elemente ale gospodăriei tradiționale cum ar fi împletituri de bici, țesături de preș sau obiecte de lemn recontextualizate pentru “gospodăria” contemporană.

Obiectele vor fi expuse între 28 noiembrie și 24 decembrie în incinta librăriei Cărturetși din Băneasa Shopping City (intrarea dinspre Grand Cinema Digiplex) și la galeria Kunstbarkeiten din Graz, Austria și pot fi comandate pe măsurile cumpărătorilor la contact@kraftmade.ro.

Geantă-preș pentru gadgeturi din 100% textile reciclate

Îl știți – este preșul nostru cel de toate zilele, al bunicilor și străbunicilor noștri. Făcute întocmai după tehnica tradițonală a preșurilor, Rodica a țesut la război hăinuțe de sărbătoare pentru laptop, Ipad și toate gadgeturile voastre ca să reziste iernilor și privirilor admirative ale celor din jur.

Geantă-preș din 100% textile reciclate

De ce să nu reinventăm preșul tradițional din textile reciclate și să purtăm cu noi în fiecare zi o bucată de istorie dragă și familiară? Geanta asta este făcută dintr-un preș vechi de 70 de ani, fiecare comandă fiind unicat cu preșuri țesute de diverse comunități rurale din țară.

Colier-bici de lole din piele naturală

Ai auzit de Fuga Lolelor? Este modul în care sașii alungau iarna, pocnind din niște bice mari și puternice, făcute după un secret meșteșugăresc vechi de sute de ani. Unul dintre ultimii păstrători ai secretului este pielarul Marcel, care a făcut acest colier-bici în inima Transilvaniei, ca tu să porți o bucată de istorie.

Colier-bici de cai

Asa se făceau odată bicele țărănești pentru cai. Nea Marcel l-a lucrat cu o tehnică de împletitură falsă, două bucăți de piele împreunate într-o simbioză perfectă care, în timp, devin una singură. Dragoste într-un colier.

Suport săsesc pentru prăjituri

Suportul asta de prăjituri parcă vine din sufrageriile străbunicilor noștri. Este inspirat dintr-un pat baroc săsesc și a fost făcut pentru tine de Uwe, un meșteșugar sas cu mână și ochi fin, ca să-ți aducă aminte de grandoarea și eleganța robustă a meșteșugului clasic. Baițul folosit de Uwe are aceeași vârstă ca și meșterul, 40 de ani, și este 100% organic din rocă de mină și sânge animal deshidratat, o rețetă secretă a tâmplarilor de odinioară care astăzi nici nu mai există pe piață.

Globuri de lemn

Dacă-ți plac globurile creative și în armonie cu natura, uite ceva făcut de meșteșugarul Uwe pentru tine: globuri de lemn ca un abecedar al naturii: poți șă vezi și să simți textura de nuc, cireș, păducel și frasin. Și dacă te apucă creativitatea, poți chiar să le vopsești ori de câte ori vrei.

 

Târgul este organizat de BUCHAREST DESIGN CENTER, platforma de promovare a designerilor români de produs, în relație cu publicul intern și cu piețele externe.

KraftMade este o rețea non-profit de meșteșugari și creativi dedicată recuperării, cultivării, dezvoltării și integrării în viața de zi cu zi a abilităților meșteșugărești provenite din patrimoniul cultural național. Scrieți-ne pe contact@kraftmade.ro și puteți comanda, în afara obiectelor realizate special pentru Crăciun, și alte lucruri de poveste cum ar fi mobilă și elemente din lemn strunjite sau sculptate, ii cusute manual, obiecte de piele (tocuri de ochelari, de arme, cartușiere vânătorești, genți pentru motor, huse pentru gadgeturi, genți, curele, brâie tradiționale), piei de oaie argăsite manual, taxidermie și câte și mai câte le puteți gândi.

 

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | 2 Comments »

November 26, 2013

2 Responses to KraftMade la Design Your Christmas!

  1. Tea Slabeste on November 29, 2013 at 14:48

    Niste preturi ar fi fost minunate ;) Si un link de unde se pot lua online :D

    • admin on December 1, 2013 at 14:17

      salut tea, trimite un email la contact@kraftmade.ro pentru mai multe informatii. zi faina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*