Jazz du Jardin 8: Viaggi elettronici

Sambata, 14 septembrie, orele 20:00, GradinAcuarela va provoaca la un show electro jazz  cu influente pop, raggae si dub cu o artista internationala, faimoasa cantareata italianca MILA, alaturi de Paolo Profeti – sax si Sorin Romanescu – chitara. O formula extravaganta aduce in GradinAcuarela o voce feminina puternica din Italia – MILA, priceputa si in de-ale electronicii, un saxofon deja cunoscut si familiar cu GradinAcuarela – Paolo Profeti si un monstru al chitarei noastre – Sorin Romanescu.

Mila – voce
Paolo Profeti – sax
Sorin Romanescu – chitara

Mila este o cantareata din Italia, compozitoare si percutionista. Muzica ei nu se opreste la un singur gen: jazz-ul se contopeste cu pop-ul, iar influentele raggae si dub pun piperul si sarea. In 2012 a lansat primul ei EP, ceea ce i-a adus numeroase concerte si colaborari. Vocea ei va rasuna de la Milano la Bucuresti si invers, sambata, in GradinAcuarela, alaturi de Paolo Profeti si Sorin Romanescu.

Paolo Profeti a studiat saxofonul cu maestri precum Jesse Davis, Rosario Giuliani, Billy Harper si Mauro Negri, si a colaborat in proiecte precum Civica Jazz Band, Time Percussion, Contemporary Ensemble sau To Book A Rest Quintet. A compus muzica filmului Primary Needs al regizorului argentinian Gabriel Pujia. In prezent, Paolo este prim alto al Artchipel Orchestra, recenta castigatoare a premiului “Best Italian band of the year” in “TOP JAZZ 2012” tinut de revista italiana Music Jazz. Dintre colaborarile de pe scena romaneasca, mentionam Nicolas Simion, Sorin Romanescu, Adi Stoenescu, Catalin Milea, Ciprian Pop.
Sorin Romanescu este un chitarist consacrat, premiat ca „Muzicianul anului 2008 in Jazzul romanesc”. Debuteaza in 1991 ca muzician de jazz la Festivalul de jazz de la Sibiu cu trupa “The Newcommers”. A colaborat cu diversi muzicieni de jazz, precum si cu formatii cunoscute precum Sarmalele Reci ori Jazz it Up. Printre creatiile sale se numara coloane sonore pentru teatru („Dumnezeu binecuvanteaza America” de Petre Barbu – distins cu „Premiul Criticilor”) precum si pentru dans contemporan („Requiem for a Dog” de Ioana Popovici, „Movement on the Edge” de Mark Thompkins, „The Old Man from the Border” de Eduard Gabia, „Orpheus or About Descending” de Vava Stefanescu).

Jazz du Jardin este ediția de vara a platformei Jazz de Mansarde și se desfașoara in GradinAcuarela. Este un proiect care promoveaza muzica jazz in spatiul racoros al Bistro de Arte, atat cea romaneasca, cat si cea straina. Editia a opta Jazz du Jardin aduce proiect electro jazz in premiera in GradinAcuarela cu un show semnat de faimoasa cantareata italianca Mila.

Support Artist Fee: 20 lei
Rezervari: 0745 662 889

Parteneri: The Public Advisors, Acuarela, Hello Menthol

Parteneri media: Sapte Seri, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Decat o Revista, HipMag, Radio Guerilla, WebCultura.ro, Port.ro, TATAIA, sub25.ro, Orasul meu, Artclue.net, DecosiEco.ro, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, IqAds, Zeppelin

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

September 10, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*