Haiku în mișcare la Paradis Serial

Fundația Gabriela Tudor organizează marți, 17 septembrie de la orele 19:00 la studioul ZonaD (București, str. Iulia Hașdeu nr. 3), o prezentare informală a rezidenței artistice din cadrul programului de colaborare româno-japonez Eastern Connection. Participă coregrafii Zan Yamashita (Kyoto), Mikiko Kawamura (Tokyo), Cosmin Manolescu și Mihaela Dancs.

Eastern Connection este un program de colaborare româno-japoneză în domeniul dansului contemporan, reunind artiști, producători, organizatori de festivaluri și critici de dans, inițiat de coregraful Cosmin Manolescu și derulat pe durata a doi ani, între 2013-2015. Proiectul reprezintă prima platformă de cooperare între România și Japonia în zona dansului și are ca scop să faciliteze și să stimuleze cunoașterea între comunitățile artistice contemporane din cele două țări.

Începînd din 26 august, programul proiectului a inclus un atelier susținut de coregraful Zan Yamashita, deschis profesioniștilor român din dans contemporan, prezentări ale artiștilor japonezi, conferințe susținute de criticii de dans Mihaela Michailov și Takao Norikoshi, precum și prezentarea spectacolului (anti) aging cu ocazia prezenței la București a invitaților japonezi. Proiectul a inclus de asemenea o platformă de reflecție destinată explorării posibilităților de colaborare artistică dintre România și Japonia, care a adus împreună artiștii și criticii de dans amintiți, alături de manageri, producători și organizatori de festivaluri din Japonia și România. Între aceștia s-a numărat Shinji Ono, director al Teatrului Aoyama (Tokyo) și producător al Trienalei de Dans de la Tokyo, unul dintre cele mai importante evenimente de dans din Japonia, și Miki Braniște, director al festivalului Temps d’Images și al Asociației Colectiv A din Cluj.

Eastern Connection este un program organizat de Fundația Gabriela Tudor în parteneriat cu Teatrul Aoyama din Tokyo, cu susținerea The Saison Foundation, Tokyo. Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Partener asociat: Centrul Național al Dansului București.

Parteneri media: Șapte Seri, Zeppelin, Scena.ro, ArtAct magazine, Tataia, Modernism, ArtClue, Romania Pozitivă

Share on Facebook

Tags: , , , , ,
Posted in INPROGRAM | No Comments »

September 17, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*