Gradinesco – minifestival de teatru si jazz

Minifestival de teatru si jazz la Acuarela: Gradinesco

Acuarela tine deschisa curtea cu pufuri timp cinci zile boeme de teatru si jazz la mini-festivalul de teatru si jazz Gradinesco. Intre 15 si 19 iulie, GradinAcuarela aduce intr-un spatiu neconventional artisti din lumea teatrului si a jazz-ului romanesc pentru a iesi din tiparul zilnic. Timp de cinci zile de la orele 20:00, Acuarela creeaza atmosfera de vacanta!

Luni, 15 iulie, Jazz: Jazz 4 guitars

Jazz 4 guitars reuneste patru dintre cei mai buni chitaristi romani de jazz. O formula instrumentala inedita pentru muzica de jazz, cvartetul este o continuare a duo-ului “Standards on double six” (Alex Man și Sorin Romanescu) prin alaturarea chitaristilor George Dumitriu (absolvent al Conservatorului Prins Claus din Groningen, Olanda) și Liviu Negru (deja consacrat pe scena de jazz profesionista). Repertoriul pe care il propun cei patru cuprinde standarde de jazz de data aceasta in orchestratii și sonoritati mult mai complexe si spectaculoase.

Alex Man – chitara
George Dumitriu – chitara
Liviu Negru – chitara
Sorin Romanescu – chitara bariton

Marti, 16 iulie, teatru: Zdrobeste-ma daca poti

Zdrobeste-ma daca poti este un spectacol despre necesitatea existentei unui celalalt care sa ne confere imaginea intregului. Spectatorii devin martori directi ai demersului unei femei care se confrunta cu trecutul si prezentul sau pentru a intelege momentul in care ea insasi a fost inghitita de vartejul blestemului de a avea nevoie constant de un altul.
Ea insasi devine o alta intr-o incercare disperata de a se regasi pe sine.

Actori: Simona Grumezea
Scenariu: Andreea Iacomita, dupa o idee de Jean Giraudoux
Regia: Andreea Iacomita


Miercuri, 17 iulie, teatru: Monoloagele vaginului
Monoloagele vaginului este un spectacol rafinat, emotionant, provocator si incitant care a avut peste 300 de reprezentatii in Bucuresti si in tara si a fost premiat la Festivalul International de Teatru de la Pitesti cu Premiul pentru cea mai buna actrita Diana Giubernea. Abordarea romaneasca a unei piese americane controversate pune accentul pe emotiile si trairile universului feminine imbinate cu trairile publicului, care devine parte integranta in spectacol.

Actori: Diana Giubernea
Regia: Mona Gavrilas


Joi, 18 iulie, jazz

Unii dintre cei mai buni instrumentisti de jazz vin intr-o formula inedita la Acuarela. Adierile de jazz vor racori gradina cu o cantare jazz cu influente arabesti, funk si blues.

Mihai Iordache: sax (Kumm, Sorin Romanescu)
Dan Mitrofan Alexandru: chitara (Ponton Unit, M5 Quintet)
Ghassan Bouz: Percutie (proiecte multiple – traditional, jazz, salsa)
Adrian Neacsu: bas (Earth Wind and Drums)

Vineri, 19 iulie

Luiza Zan este una dintre vocile de exceptie de pe scena jazz-ului romanesc. A castigat numeroase premii nationale si internationale si a fost desemnata ”muzicianul anului” in la Gala Premiilor de Jazz.

Jimmy Cserkesz a studiat la Budapesta cu renumitul chitarist Babos Gyula. In 2004 a fondat trupa Slang, alaturi de Luiza Zan si alti patru muzicieni. In acelasi an, formatia a castigat Premiul I la Festivalul Cerbul de Aur de la Brasov. Rick Condit este originar din San Francisco Bay Area si a colaborat cu artisti consacrasi precum Ella Fitzgerald, Clark Terry, Louie Belson, Ray Brown, Oliver Nelson, Bob Hope si San Francisco Symphony Pops Orchestra.

Luiza Zan – voce
Jimmy Cserkesz – chitara
Rick Condit – sax

 

Gradinesco este un mini-festival de teatru si film care isi propune sa promoveze si sa sustina artisti de pe scena teatrului si jazz-ului romanesc. Prima editie a Festivalului aduce in spatiul racoros al Bistro de Arte unii dintre cei mai buni muziceni de jazz de pe secna romaneasca si doua spectacole de teatru realizate la putere feminina.
Support Artist Fee: 20 lei
Rezervari: 0745 662 889

Imbold, Asociația Culturala este o organizatie non-guvernamentala care are ca scop promovarea industriilor creative si, in special, a artelor vizuale din Romania. Imbold, Galeria este primul proiect  permanent al Asociatiei, un spațiu neconventional, special amenajat pentru gazduirea expozitiilor de  arta contemporana. Imbold, Galeria este completata de spatiul primitor al Acuarela, Bistro de Arte www.facebook.com/ImboldGaleria

Organizatori: Asociatia Culturala Imbold

Parteneri: The Public Advisors, Hello Menthol

Parteneri media: Sapte Seri, Modernism.ro, Feeder.ro, Metropotam.ro, Decat o Revista, HipMag, Radio Guerilla, WebCultura.ro, Port.ro, TATAIA, sub25.ro, Orasul meu, Artclue.net, DecosiEco.ro, Veiozaarte.ro, Gingergroup.ro, IqAds, Zeppelin

 

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

July 12, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*