Fruits Of Waha, Festival Afterparty

Fruits Of Waha – Festival Afterparty @ Fusion Arena, București (2 noiembrie 2013)

Toamna se culeg fructele. Sâmbătă 2 noiembrie 2013 începând cu orele 23:00 la Fusion Arena din București, mix de vitamine cu Rodion G.A., părintele muzicii electronice românești, Aodioiboa, cel care vine special din Germania pentru acest eveniment și care ne-a mărturisit că îi este foarte dor să simtă din nou atmosfera din România, Trans Humantza din Brașov, DJane Roua și DJ Latam. Responsabilă de partea vizuală: Videopion. Și pentru a adăuga extra savoare: lansarea catalogului foto cu operele artistice create în iulie 2013 la festivalul Waha (instalații, deco, construcții, landart). Vă așteptăm cu drag.

LINEUP

Rodion G.A. *live concert*

http://soundcloud.com/dream-images/sets/rodion-ga-arhive

Aodioiboa *live act* (GER)

http://facebook.com/pages/aodioiboa/233925001518

http://soundcloud.com/littlebigsensations/aodioiboa-you_are_god

DJ Latam

http://facebook.com/djlatam

http://mixcloud.com/djlatam

http://soundcloud.com/djlatam

DJane Roua

http://facebook.com/djaneroua

http://soundcloud.com/roua

Trans Humantza

http://facebook.com/pages/trans-humantza/335598496552805

http://soundcloud.com/trans-humantza

 

VISUALS

Videopion

http://vimeo.com/alinarea

http://flickr.com/photos/alinarea

 

20 lei < h00:00 > 25 lei


Fruits Of Waha prezintă o ocazie extrem de rară pentru public: aceea de a asculta melodiile primei formații de muzică electronică experimentală din România, Rodion G.A. – muzică compusă și înregistrată singur, prin supraimprimari începând cu 1978 și până azi de părintele new wave-ului românesc, Rodion Ladislau Roșca care în prezent l-a devansat pe celebrul Vangelis într-un top din Anglia, topul 10 Piccadilly Records reissues pe anul 2013, cu discul: The Lost Tapes!

Rodion experimentează, încă din anii de liceu, posibilitățile generării de sunete noi, neconvenționale. Folosind la început unul și mai apoi mai multe magnetofoane, îsi înregistrează chitara și, prin supraimprimare sau supramodulare, obține un sound complet schimbat, foarte asemănător cu cel al sintetizatorului. Absolvent al Liceului de Muzică din Cluj, instrumentul clarinet, Rodion este mai degrabă atras de compoziție și experiment, astfel că, între anii 1970-1977, înregistrează prin metodele proprii, în apartamentul său, peste 70 de cântece.

În 1977, alături de Gicu Farcaș și Adrian Căprar, pune bazele formației Rodion G.A., continuând să scrie muzică după propria filozofie. Formația este considerată revelația rock a României și activează pâna în 1983. Acum este momentul în care se lansează principalele compoziții care vor defini personalitatea lui Rodion Roșca, „Stele și Lumini”, „Imagini din Vis”, „În liniștea noptii” sau „Uneori”. Piesele ajung pe rând pe primele poziții ale clasamentelor alcătuite de radiourile și revistele vremii. Formația continuă să ocolească studiourile profesioniste de înregistrare și experimentează înregistrând în micul apartament al liderului său.

În 1983, trupa se destrăma datorită instabilității formulei sale, în 6 ani perindându-se câteva zeci de instrumentiști. Rodion Roșca continuă să compună pentru teatru sau televiziune pâna în 1989 când, după moartea mamei sale, nu mai găsește resurse să meargă înainte.

În 2008, casa de producție Road Runner Music aduce trupa Rodion G.A. în atenția opiniei publice, după 19 ani de absență. Încep procedurile de remasterizare a pieselor Rodion G.A., însa totul se oprește în mod misterios.

În anul 2009, producătorul și regizorul independent Sorin Luca începe producția filmului documentar intitulat „Imagini din vis”, după titlul piesei Rodion G.A. cu același nume. Filmul documentar îl prezintă pe Rodion Roșca și dincolo de muzică sa și va fi lansat la finele anului 2013.

În anul 2012, Rodion Ladislau Roșca este redescoperit de colectivul de muzicieni Future Nuggets care, împreuna cu casa de producție londoneză Struț Records și mediați de Ambassador’s Reception îi lansează în mai 2013 primul album integral semnat Rodion G.A.

Pentru cultura româneasca, apariția lui Rodion Roșca reprezintă o formă de rezistentă extrem de vitală într-o perioadă rece și sumbră a României.

AodioiboA este Andreas Oehl de la Leipzig, care produce de asemenea psytrance sub sinonimul Holikao și melodii downtempo ca Waterling.

Încă de la primele sale întâlniri serioase cu frumusețea muzicii (cântă cu bunica sa de la vârstă de 3 ani), muzica a rămas întotdeauna o importantă parte a vieții sale. La vârsta de 6 ani a intrat școala de muzică pentru vioară și canto, de la care mai târziu a trecut către lecții de chitară și “plictisitoarea” teorie muzicală pentru câțiva ani de învățare. După ce a părăsit școala de muzică ca adolescent a început să se concentreze mai mult pe noi forme de muzică, ascultă punk, hip-hop și downbeats și are primele sale experiențe ca DJ.

Când a fost infectat cu Goatrance în mijlocul anilor ’90, la început și-a concentrat energia pe aspectul vizual al evenimentelor trance. A fost unul dintre fondatorii cunoscutei echipe de deco Cosmic Walkers. Din 1998 se implică și în muzică și mixează primele sale trance-dj-seturi ca Boscow.

În jurul anului 2004 în cele din urmă a început să producă muzică în diverse stiluri, dar axat în principal pe trance Psychedelic, Ambient și Electronica experimentală. În ultimii ani, el și-a îmbunătățit în mod constant cunoștințele sale muzicale și tehnice, iar de-a lungul timpului el a dezvoltat un stil propriu unic de muzică psihedelică adevărată de noapte și de zi … acest stil este în principal remarcat prin amestecul de elemente variate din stiluri diferite, nici doar dark, nici prea fluffy, nici full-on și nu doar groovy, mai degrabă câte un pic din toate. Combinat cu linii de bass care curg și efectele pseudo-acustice, seturile sale live oferă o experiență audio de neuitat pentru minte și corp.

În ultimii ani el a lansat 2 albume de trance și unul Downbeat la propriul label littleBIGsensations și mai multe melodii pe diverse compilații de la alte labeluri.

DJ Latam a început să pună muzică la petreceri în 2004, iar după câțiva ani de practică și de acumulat cunoștințe în legătură cu ceea ce înseamnă activitatea de DJ și încurajat de faptul că lucrurile au mers constant în sus, a decis să renunțe la orice altă activitate și să se dedice muzicii și petrecerilor. Stilul preferat atunci când mixează psy este un fullon cu mult groove și rădăcini goa și care poate varia în funcție de profilul petrecerii, public, locație, line-up și ora la care mixează între un sound mai progressive sau mai atmosferic și unul mai psychedelic. Are numeroase evenimente în România, plus ieșiri internaționale la festivaluri și petreceri în țări că Anglia, Portugalia, Ungaria, Croația, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Ucraina. Este implicat de asemenea în organizarea și promovarea de evenimente și artiști prin organizația Thrancians și asociațiile Unda și Spacesheep, fiind și co-organizator al festivalurilor Waha și ReBirth.

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

October 31, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*