Eu și posibilul eu

“Eu și posibilul eu”
Atelier experimental de actorie și dans contemporan

Susținut de coregrafa Andreea Novac și actorul Istvan Teglas

După cele două colaborări de succes “Dance a playful body” și “Pretend we make you happy”, coregrafa Andreea Novac și actorul Istvan Teglas se reîntâlnesc profesional, de această dată ca pentru a conduce un atelier experimental de actorie și dans contemporan intitulat sugestiv “Eu și posibilul eu”.

Atelierul experimental de actorie și dans contemporan se adreseaza tuturor persoanelor interesate în a experimenta cu sine și în grup, potențialul expresiv al corpului și al cuvântului rostit.

“Eu predau dansul așa cum îl înțeleg – ca plăcerea de a te mișca si de a transmite conținuturi prin mișcare. Mă interesează mai degrabă nevoia și putința oamenilor de a se exprima decât partea formală, estetica, a dansului. Îi învăt să își descopere corpul, să se simtă comod în propria piele, îi ajut să-l conștientizeze mai bine, îi provoc să își permită tot felul de lucruri care să-i aducă mai aproape de corp și în final de ei înșiși,” spune coregrafa Andreea Novac.

Actorul Istvan Teglas despre colaborarea cu  Andreea Novac: „Cred că e cea mai frumoasă prietenie pe care am legat-o la București. E și mai important, că această prietenie s-a constituit pe parcursul muncii în comun, nu este rezultatul doar unei simpatii reciproce, ne-au apropiat lucruri mult mai importante. De altfel, prieteniile cele mai frumoase se nasc atunci când în urma muncii te trezești că nu mai ești singur și celălalt simte la fel.”

Atelierul este deschis amatorilor (începând cu vârsta de 18 ani) și nu necesită experiență anterioară în dans sau actorie. Va avea loc în noul spațiu de spectacole a Centrului Național al Dansului București, Sala Stere Popescu, care este situată în Bd. Mărășești nr. 80-82.

Durata atelierului de actorie și dans contemporan este de 5 săptămâni, iar întâlnirile vor avea loc în fiecare zi de sâmbătă: 25 mai, 1,8,15, 22 iunie între orele 14.30-17.30.

Structura unei zile de atelier este următoarea:

·         incălzire
·         lucru individual
·         lucru în grup
·         discuții

Cele 15 ore de actorie și dans contemporan se vor concretiza într-o prezentare finală informală, în ziua de 22 iunie.

Prețul întregului atelier este de 500 ron, care se achită integral la prima întâlnire.

Înscrierea la atelierul de actorie și dans contemporan se face prin email la adresa: actoriesidans@gmail.com.
Data limită a înscrierilor este 23 mai.
În emailul de înscriere este necesar un număr de telefon.

 

Detalii traineri

Andreea Novac  a absolvit Univeristatea Națională de Artă Teatrălă și Cinematrografică I.L Caragiale, specializarea Coregrafie în anul 2008. Din 2005 Andreea Novac începe să creeze propriile piese: “Aici totul e diferit”, “B-26-Dans”, “Corp si anti – Corp”, “Aici, acum”, “Dance a playful body”, “Pretend we make you happy”, “On tenderness” – spectacole prezentate pe atât pe scenele din țară, cât și din străinătate. Andreea Novac a obținut burse și rezidențe pentru cercetare asupra mișcării la Napoli, pentru participare la Festivalul de dans contemporan Tanzimpulse din Salzburg şi la atelierele Impulstanz de la Viena.

Istvan Teglas a absolvit Universitatea de Artă Teatrală, secția actorie, din orașul Târgu-Mureș,în anul 2004. Istvan Teglas a fost actor angajat al Teatrului de stat din Timișoara, actor și dansator al Studioului M din Sf. Gheorghe, iar din 2006 este actor independent având numeroase colaborări cu Teatrul de Operetă, Centrul Național al Dansului, Teatrul Mic, Teatrul Odeon, Teatrul Național din București și teatrele independente. La vârsta de 31 de ani, actorul Istvan Teglas are 38 de roluri în teatru, printer care se numără deopotrivă producții maghiare, elvețiene și americane.

 

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

May 11, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*