Design Your Christmas!

Design Your Christmas! Primul targ de design romano-austriac
28 noiembrie – 24 decembrie | in incinta Carturesti – Baneasa Shopping City

Peste doar 2 zile, incepand cu 28 noiembrie si pana pe 24 decembrie, peste 30 de designeri romani si austrieci isi aduc creatiile in cadrul targului Design Your Christmas! – in incinta librariei Carturesti din Baneasa Shopping City (intrarea dinspre Grand Cinema Digiplex).

 

Ce cadouri speciale puteti gasi si cat costa ele la Design Your Christmas?

Jucarii din lemn – propunere a designerilor romani Mihai Stamati si Eliza Yokina pentru toti copiii care au uitat acest tip de joaca in defavoarea jocurilor pe tablete si smartphone

Lambswood – design SoLemn (Cristina Curelea) – scaune extravagante din lemn de brad, cioplite manual si cu imbinari din lemn de stejar, imbogatite cu blana naturala de oaie

Obiecte din piele naturala – huse pentru iPad, portofele, curele fara catarama, cu semnatura de designer

Terariile designerului biolog Ramona Bejan – franturi de natura suspendate in capsule de sticla lucrata manual de artisti sticlari

Portrete de pisici pe portelan pictat manual – obiecte din portelan pictat manual, innobilate cu aur pur, semnate Wagner Arte Frumoase si Povesti, in care personajul preferat al artistei Ana Wagner, pisica, joaca rolul principal.

Unul dintre invitatii targului Design Your Christmas este KraftMade, o retea de mestesugari si designeri care lucreaza impreuna obiecte de serie limitata, unicate, de poveste. Colectia realizata special pentru acest targ de mestesugarii Rodica, Marcel si Uwe, evidentiaza elemente ale gospodariei traditionale, cum ar fi impletituri de bici, tesaturi de pres sau obiecte din lemn realizate cu puterea mainilor si intelepciune stramoseasca, recontextualizate pentru “gospodaria” contemporana.

Design Your Christmas! contine de asemenea obiecte vestimentare de designer in editie limitata bijuterii – concept, realizate de autori romani si diferite decoratiuni speciale. O sectiune in cadrul targului este dedicata designului austriac – 10 designeri din regiunea Graz vor propune publicului roman obiecte de iluminat, obiecte de decoratiune interioara, bijuterii si diferite accesorii.

Preturile obiectelor incep de la 40 lei/ produs, media de pret situandu-se in jurul valorii de 200 lei.

Este pentru prima oara in Romania cand comunitatea designerilor de produs, incurajati de BUCHAREST DESIGN CENTER si ROD – Romanian Design (Carturesti), impreuna cu cea a designerilor din regiunea austriaca Styria-Graz isi unesc eforturile pentru a aduce in atentia publicului romanesc obiecte speciale de design: o propunere contemporana si proaspata de abordare a cumparaturilor si cadourilor specifice perioadei Craciunului.

Recomandat de: Radio Guerrilla

Parteneri Media: Calendar Evenimente, Designist, Elle Decoration, Glamour, Igloo, Institute the magazine, Modernism, Orasul Meu, Revista Bulevard, Tataia, Zeppelin

 

Despre BUCHAREST DESIGN CENTER

BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designerilor romani de produs, in relatie cu publicul intern si cu pietele externe.

Lansat in 2012, BUCHAREST DESIGN CENTER a organizat deja peste 30 de evenimente de promovare a tinerilor designeri de produs in Romania si 2 evenimente de design internationale (sectiune romaneasca de design de produs in cadrul Graz Design Month 2013; eveniment dedicat la sediul Comitetului Economic si Social European de la Bruxelles, 2013).

Recent, BUCHAREST DESIGN CENTER a realizat co-productia si decorurile scurt-metrajului „Bucuresti, te iubesc”, cu Kira Hagi in rol principal si decorurile spatiilor destinate jurnalistilor din cadrul festivalului international “George Enescu” 2013, un proiect initiat si sustinut de UniCredit Tiriac Bank.

De asemenea, BUCHAREST DESIGN CENTER (in parteneriat cu Hansen Office Design) a semnat de curand „FUTURE CORNER” – un spatiu dedicat obiectelor de design ale viitorului, cu ocazia evenimentului Internet & Mobile World 2013.

Un alt proiect – surpriza lansat de curand de BUCHAREST DESIGN CENTER este „Lovely Design Hub” – o harta a Bucurestiului, marcata prin cele mai frumoase spatii de design din oras – www.bucharestdesigncenter.org/harta.

 

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

November 26, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*