Camera 0001|Fabrica de vise

Centrul Național al Dansului București (CNDB) prezintă duminică 17 noiembrie, ora 19.30 Camera 0001|Fabrica de vise – un spectacol de dans contemporan, muzică şi videografică coregrafiat de Simona Deaconescu.

…m-am vindecat cu adevărat de melancolie urmărind spectacolul realizat de Simona Deaconescu, Camera 0001/ Fabrica de vise, prezentat la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti. Contrastul cu ce văzusem anterior, m-a ajutat să-mi reamintesc ce mare influenţă are asupra spectatorului participarea la o creaţie de calitate, care îl revigorează, în primul rând spiritual, dar şi ca stare de bine, generală… Liana Tugearu, Romania Literara.

Fericirea și-a schimbat domiciliul – nu mai e de găsit în Strada Speranței, la parter. Poate stătea  acolo doar cu viză de flotant sau poate așa e ea, nestatornică. În Camera 0001[ ...] fericirea își alege singură rolurile. Prinși într-un miraj al propriilor iluzii, dansatorii oscilează constant între vis și realitate, călcând adesea în ”pătratul fericirii”, bucata a unui șotron imaginar în care cercurile și toate recurențele au fost anihilate. Tot ce a rămas e liniar, cursiv și singurele sinusoide aparțin trupurilor mercenare. Maria Comandaşu, postmodern.ro

Iată că se poate! Pentru cine încă nu crede că dansul cu adevărat valoros mai are o șansă reală să aibă un public numeros. Și iată că se poate să dansăm. Frumos, curat, variat, versatil, emoționant, sincer, intens. Roxana Marin, redballerina.com

Coregrafie: Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Dragoș Istvan Roșu, Irina Ștefan, Alexandra Bălășoiu, Vlad Merariu, Simona Deaconescu
Videografică: Codrin Iftodi
Muzică: Rolf Ono
Concept lumini: Cătălin Nicolescu

Teaser-ul spectacolului: vimeo.com/77487273

Facebook fun page: facebook.com/fabricadevise

Prețul unui bilet este de 20 lei.

Rezervări se fac la adresa rezervari@cndb.ro sau direct pe site-ul www.cndb.ro

Sala Stere Popescu se afla pe B-dul Marasesti 80-82.

Parteneri media ai CNDB: Artclue, Hipmag, Online Gallery, Liternet.ro, GingerGroup, Modernism.ro; SUB25.ro, Vice.ro, Webcultura, Webpr.ro, Art Act Magazine, Sapte Seri, Orasul meu, Metropotam.ro, Getlokal.ro; 121.ro, Tataia, Suplimentul de Cultura

 

Pe 23 noiembrie, ora 20:00 la MTR – Noul Cinematograf al Regizorului Român – Sala Horia Bernea are loc lansarea dance film-ului Silent Places, realizat de Simona Deaconescu în colaborare cu directorul de imagine Oleg Mutu, a cărui coloană sonoră aparţine compozitorului Cari Baczo Tibor. Filmul este însoţit de o expoziţie de fotografie marca Oleg Mutu, realizată în timpul filmărilor, alături de echipa de dansatori.

| corpurile marcate de gânduri interioare pe un teren arid, infinit

| o propunere în care filmul nu ilustrează dansul ci îl interpretează

| 5 personaje dansează, un al şaselea răspunde generând imagini încărcate de sens

Un moment de întâlnire dintre două priviri se transformă într-o poezie a clipei, o buclă temporală în care se întind emoţiile la maximum. Lirismul, tensiunea şi neaşteptatul unor momente de îmbujorare, de încruntare, de ciocnire accidentală nasc o poveste spusă din interior spre exterior.

REGIE și COREGRAFIE: Simona Deaconescu
DIRECTOR DE IMAGINE: Oleg Mutu
PRODUCĂTOR: Anamaria Antoci
MUZICĂ: Cari Baczo-Tibor
EDITOR: Codrin Iftodi
DANSATORI: Simona Deaconescu, Alexandra Bălășoiu, Dragoș Istvan Roșu, Răzvan Stoian, Irina Ștefan

O producţie realizată în cadrul proiectului Camera 0001.Fabrica de vise,  în co-producție cu STALKER FILM și SOMNIA FILM, finanțată de Administraţia Fondului Cultural Naţional, cu sprijinul Centrului Național al Dansului București, Cinelabs România, Raza Studio, Stage&Studio. Camera 0001.Fabrica de Vise şi filmul Silent Places sunt finanțate de Administrația Fondului Cultural Național, în parteneriat cu Centrul Național al Dansului București în cadrul programului curatorial Cartierul de Dans al Asociației Secția de Coregrafie.

Share on Facebook

Posted in INPROGRAM | No Comments »

November 11, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*