Bucharest Design Center la Festivalul George Enescu

spațiu pentru interviuri la Festivalul George Enescu, Sala Palatului

Un centru de presă modern, cu un spaţiu de primire a jurnaliştilor, proaspăt şi contemporan, după modelele centrelor de presă amenajate în cadrul marilor evenimente internaţionale, un salon destinat invitaţilor VIP, personalizat cu o selecţie de obiecte-concept ale designerilor români de produs, şi două spaţii pline de personalitate, destinate interviurilor televizate cu marii artişti ai lumii prezenţi la Bucureşti în luna septembrie – acestea sunt câteva dintre surprizele pregătite pentru ediţia din 2013 a Festivalului Internaţional George Enescu.

Spaţiile, conceptualizate şi realizate de BUCHAREST DESIGN CENTER, sunt poziţionate la etajul 1 al Sălii Palatului din Bucureşti şi se vor regăsi pe traseul oficial al festivalului, funcţionale până la data de 28 septembrie 2013.

“În acest an, în premieră pentru un eveniment românesc, amenajarea centrului de presă al Festivalului Internațional George Enescu a fost conceptualizată de designerii români de produs [prin BUCHAREST DESIGN CENTER], sprijiniți de UniCredit Țiriac Bank.

Prin această componentă inedită, parte a campaniei “Bucureștiul Creativ” din cadrul Festivalului, încercăm să atragem și mai mult atenția asupra faptului că Bucureștiul este o capitală europeană vie iar Festivalul este unul contemporan, care reușește să creeze spectacol și dincolo de sala de concert”, declară Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Internațional George Enescu.

Pornind de la conceptul vizual al festivalului şi de la sloganul „Magia Există”, designerii români au realizat un concept de amenajare inedit, care continuă magia muzicală, creată în sălile de concerte, în spaţii de utilitate imediată. Este pentru prima dată în România când un centru de presă al unui eveniment internaţional poartă semnătura unor designeri.

BUCHAREST DESIGN CENTER este autorul conceptului de amenajare, prin contribuţia designerilor [AA Studio] [Agnes Lukacs] [Alexe Popescu & Radu Manelici] [Anca Trestian & Alina Turdean] [ArhiDot Design - Dana Boştină & Vlad Boştină] [Dragoş Dogaru] [Dragoş Motică] [Justin Baroncea] [Simplexio] [the CraftLab by Irina Neacşu] [YaU Concept].

Conceptul a fost realizat pornind de la identitatea Festivalului Internaţional „George Enescu”, respectând personalitatea şi arhitectura interioară a spaţiului-gazdă (Sala Palatului).

BUCHAREST DESIGN CENTER este platforma de promovare a designerilor români de produs, în relaţie cu publicul intern şi cu pieţele externe. A fost lansat în 2012 și a organizat deja peste 30 de evenimente de promovare a tinerilor designeri de produs în România şi 2 evenimente de design internaţionale (secţiune românească de design de produs în cadrul Graz Design Month 2013; eveniment dedicat la sediul Comitetului Economic şi Social European de la Bruxelles, 2013). Recent, BUCHAREST DESIGN CENTER a realizat co-producţia şi decorurile scurt-metrajului „Bucureşti, te iubesc”, cu Kira Hagi în rol principal.

Share on Facebook

Tags: , ,
Posted in INPROGRAM | No Comments »

September 2, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*