Akua Naru and the DigFlo Band live @ Timisoara & Bucuresti

După un succes extraordinar la Cluj, în faţa unui public de peste 1300 de oameni, Akua Naru & The DigFlo Band revin în România unde vor susţine două concerte: vineri, 14 iunie, la Timişoara în Setup Venue şi marţi, 18 iunie, la Bucureşti în clubul The Silver Church.

Vă prezentăm un schimb de experienţă între poezie şi muzică, un circuit ritmat, care vă va îndemna să reacţionaţi, dacă nu spiritual, măcar fizic, un concert inedit prin formula intimă şi interactivă pe care au găsit-o de a se prezenta în faţa publicului. Poezia nu cunoaşte limite, la fel ca în muzică, limbajul îşi schimbă structura de la un timp la altul, iar în timpul contemporan, pe care îl împărtăşim, versul liber se distinge din tot amalgamul de limbaj metaforic.

Akua Naru şi trupa sa creează o atmosferă similară cu cea a unei scene de teatru, doar că spectacolul pe care îl propun urmăreşte un flux emoţional, în care sunt antrenaţi şi spectatorii, a căror dispozitie va fi schimbată în bine, prin prezenţa ritmului de jazz şi a poeziei.

Concertul din Bucureşti va fi deschis de Norzeatic & Avant’n'Gard, iar cel din Timişoara de Norzeatic Live Band. Norzeatic unul dintre pionierii hip-hop-ului românesc şi al muzicii electronice autohtone, va conduce publicul spre starea emoţională şi încărcătura poetică a muzicii interpretate de Akua Naru. Partenerul media al evenimentului este Radio Guerrilla. Pentru ambele concerte se pun în vânzare la presale un număr limitat de bilete la preţul de 30 de lei (Timişoara) şi respectiv 35 lei (Bucureşti). Tichetele se pot cumpăra online pe www.eventim.ro şi www.myticket.ro sau prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti) şi magazinele Diverta. Detalii legate de accesul la concert, informaţii referitoare la rezervări şi bilete se găsesc la locaţie.

Akua Naru şi-a început proiectul în New Haven, SUA şi l-a dus până în Germania, mai exact Koln, oraşul pe care l-a ales după ce a trecut prin Philadelphia, China şi Ghana, locuri care i-au conturat perspectiva asupra muzicii. Începând să scrie și să cânte rime de tânără, Akua Naru a început să îşi şlefuiască vocea încă din primii ani, dezvăluind mai târziu a fi un mare talent pentru lirism profund și spectacole muzicale extraordinare.

Aqua Naru & The Digflo Band înseamnă: vocal– Akua Naru, tobe – Christian Nink, bas – Alex Roenz, chitară – Leif Braeutigam, clape– Sebastian Scobel, saxofon/flaut – Julian Ritter şi turntables – DJ Rafael Baska.

Odată cu lansarea albumului de debut, “The Journey Aflame”, Naru s-a poziţionat ca model pentru femeile din hip-hop, fiind asociată cu mişcările artistice din era hip hop a anilor ’90, şi artişti precum Lauryn Hill şi The Roots. Albumul a fost distribuit în mai multe țări și considerat o contribuție importanta pentru hip-hop-ul clasic, primind critici favorabile atât din partea presei de hip hop cât şi a celei de jazz, precum şi din partea academicienilor din New York şi Moscova. Plasat ca numărul unu în topurile de radio din colegiile din SUA, single-ul ‘The World Is Listening’, produs cu JR & PH7, a intrat în heavy rotation şi pe diverse posturi de radio naționale din Franța și Germania, apărând mai apoi în magazinele de discuri din întreaga lume. “Journey Aflame ” s-a dovedit a fi cu siguranţă ceea ce spune: lumea întreagă îl ascultă.

“Live & Aflame Sessions”, cel de-al doilea material muzical lansat de Akua Naru este un melanj acustic de ritmuri specifice muzicii Aqua Naru şi poezie. Însoțita de trupa ei DigFlo, un ansamblu de șase instrumentisti (inclusiv tobe, chei, saxofon/flaut, bas, chitară și platane) şi alţi muzicieni invitaţi, pe acest album Naru ne întâmpină cu un melanj de genuri: hip hop, blues, jazz, soul şi rock.

Akua Naru şi-a creat o reputație în a captiva publicul, ridicând mulțimile, inspirându-i pe mulţi și risipind miturile cu privire la femei și hip-hop. În mod evident, muzica şi performanţele sale muzicale sunt un testament adus moștenirii muzicii soul, Naru servind ca artist model.

 

Share on Facebook

Tags: , , ,
Posted in INPROGRAM | No Comments »

June 7, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*